Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 08:26 Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία στη Λαμία

Καραΐσκος: «Επιβεβλημένη η σύστασή της»

Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας με τους όρους και τις προϋποθέσεις που είχε καταγράψει το LamiaReport σε σχετικό ρεπορτάζ πριν από μερικές ημέρες.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος σημείωσε ότι η κατάργησή της «σε μία νύχτα δεν σημαίνει ότι είχε τη συναίνεση της τοπικής αυτοδιοίκησης» υποστηρίζοντας τη χρησιμότητά της και για ένα σύνολο αρμοδιοτήτων που θα μπορεί να καθορίζει «τα του οίκου της».

Χαρακτήρισε μάλιστα «επιβεβλημένη τη σύστασή της» ως ελεγκτικό μηχανισμό στο πλαίσιο αντιμετώπισης ενός ευρύτατου πλέγματος πρωτοβουλιών  τα αποτελέσματα των οποίων οφείλει να προστατεύσει. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «είναι από τις κυρίαρχες πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη διεύρυνση της τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και στο θεσμικό επίπεδο».

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται με την τροποποίηση του ΟΕΥ για τη Δημοτική Αστυνομία, είναι 11, ήτοι 3 ΠΕ, 1 ΤΕ και 7 ΔΕ και θα είναι χωρισμένη σε δύο τμήματα, το ένα Οργάνωσης και Διοικητικής Μέριμνας και το άλλο Αστυνόμευσης.

Για την επανασύστασή της ο κ. Καραΐσκος τόνισε ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να τη συντηρήσει ακόμη και με αύξηση του προσωπικού της για να μπορέσει να καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες, σημείο που επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κουτσοβέλης.

«Υπέρ» της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας ψήφισε επίσης η παράταξη «Λαμία στο Κέντρο», ενώ αν και τάχθηκαν υπέρ της ύπαρξης της, οι τρεις εκ των τεσσάρων επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων Νίκος Σταυρογιάννης, Βασίλης Κυριακάκης και Θωμάς Στάικος, ψήφισαν «λευκό». Αντίθετα «κατά» ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση με τον Γιώργο Δελιχά να καταγγέλλει ότι πρόκειται για φοροεισπρακτικό μηχανισμό και ότι επόμενο βήμα είναι η επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης. Σχολίασε μάλιστα και το γεγονός ότι ακόμα και στο συγκεκριμένο συμβούλιο ακόμη τακτοποιούνται πρόστιμα που είχαν μπει από την τελευταία εφαρμογή της!

Παρέμβαση έκανε και ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Ρούλιας για την ποινική δίωξη σε βάρος Δημάρχου εξαιτίας μη εκπλήρωσης υποχρεώσεων που εμπίπτουν στα καθήκοντα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Διαβάστε ενδεικτικά τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση