Εκπτώσεις από σήμερα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 10:09 Εκπτώσεις από σήμερα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η περίοδος των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων ξεκινά από 1η έως και 15 Νοεμβρίου.

Οι καταναλωτές θα βρουν προσφορές στις τιμές των προϊόντων και από την άλλη οι έμποροι θα ψάξουν για μια ανάσα στα ταμεία τους.

Ωστόσο κανείς δεν είναι αισιόδοξος. «Το δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος ήταν το χειρότερο των τελευταίων 10 ετών», μας λέει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας Γιάννης Βλαχογιάννης που το αποδίδει στο εξαιρετικά καλό καιρό και φυσικά στην οικονομική δυσπραγία των ελληνικών νοικοκυριών. «Το παρατεταμένο καλοκαίρι είναι βέβαιο ότι έπαιξε το ρόλο για την αλλαγή της σεζόν, ήρθε όμως να κουμπώσει με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια που ότι βγάζει το δίνει στις ρυθμίσεις», μας λέει ο κ. Βλαχογιάννης.

Αναφορικά με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις ο Πρόεδρος του ΕΣΛ κάνει λόγο για ένα μέτρο το οποίο δεν είχε κανέναν θετικό πρόσημο στα οικονομικά των καταστημάτων, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ανοιχτές Κυριακές. «Η 1η Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι μία από τις 8 θεσμοθετημένες όπου οι συνάδελφοι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους.

 Ο ΕΣΛ ήταν εξ αρχής αντίθετος στο άνοιγμα οποιασδήποτε Κυριακής πλην των μεγάλων γιορτών και από τους τζίρους και την αγοραστική κίνηση τις συγκεκριμένες ημέρες αποδεικνύουν ότι δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Ωστόσο την Κυριακή 3 Νοεμβρίου όποιος θέλει ανοίγει το κατάστημά του», προσθέτει ο κ. Βλαχογιάννης.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν:

• Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

• Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

• Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

• Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

• Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τέλος ο Νοέμβριος περιέχει δύο ακόμη ημέρες – ξενόφερτες – με προσφορές και συγκεκριμένα την Black Friday που «πέφτει» στις 29 Νοεμβρίου 2019 και τη Cyber Monday στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση