Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων η ΟΕΒΕ Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 16:41 Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων η ΟΕΒΕ Φθιώτιδας

Συμμετείχε και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας...

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος.

Στο Συνέδριο, συμμετείχαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της Κεντρικής Ελλάδος, ΟΕΒΕ Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας, στον φιλόξενο χώρο του Valis Resort στην Αγριά Βόλου.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού Σεβαστός Πατέρας Καλλίνικος, οι Βουλευτές Μαγνησίας Μπουκώρος Χρήστος, Μακρή Ζέττα, Λιούπης Αθανάσιος, Μαραβέγιας Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Καββαθάς Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Αγγελάκης Ευάγγελος, ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Νικολόπουλος Αθανάσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Μόρας Αθανάσιος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Τσαγανού Χρυσούλα, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Βόλου, Οικονομικών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Σαββάκης Αριστείδης, Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Βιώσιμης Κινητικότητας Σταυρίδης Αθανάσιος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζάχος Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Κυρίτσης Αθανάσιος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Παπαλέξης Δημήτριος, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αγγελέτος Νικόλαος, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σπαθής Γεώργιος, ο Γεν. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Βασιλείου Δημήτριος, ο Διευθυντής Εργασιών και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Γάτος Δημήτριος, επίσης από την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας οι, Νικολλέρης Γεώργιος, Μεγαγιάννης Δημήτριος, Ντίκας Βασίλειος, ο Γεν. Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Θεσσαλίας Ζάρκος Βασίλειος, εκπρόσωπος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Καλλιγέρη Κατερίνα, η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΑΓΕΤ Μαλαμούλη Αποστολία, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Γούναρης Στέργιος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Καραουλάνης Βασίλειος, εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και εκπρόσωποι των Υποστηρικτών του Συνεδρίου.

Οι στόχοι του Συνεδρίου συνοψίζονται στα παρακάτω:

  1. Γνωριμία των ΔΣ των ΟΕΒΕ
  2. Ανταλλαγή απόψεων με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου περιφερειακής συνείδησης και ανάπτυξης των περιοχών μας.
  3. Ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και αξιοποίηση αυτών.
  4. Παρουσίαση προβλημάτων και προτεινόμενες λύσεις.
  5. Συνεργασία των επιχειρήσεων μέσω των ΟΕΒΕ.

ενώ αναλύθηκαν διεξοδικά τα θέματα:

  1. Προβλήματα Τοπικών Οικονομιών
  2. Συγκριτικά Πλεονεκτήματα Περιοχών
  3. Προοπτικές Ανάπτυξης Περιφέρειας
  4. Συνεργασίες Επιχειρήσεων μέσω ΟΕΒΕ

Συμπεράσματα:

Η περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος είναι μια πλούσια περιοχή η οποία με την ανάλογη αξιοποίηση μπορεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης κοινωνικής, οικονομικής, παραγωγικής, της ελληνικής οικονομίας. Καθότι στο γεωγραφικό της χώρο λαμβάνουν παραγωγικές δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρουν υπεραξία και ανάπτυξη στη χώρα μας.

Τρεις είναι οι πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η οικονομία της Κεντρικής Ελλάδος: Αγροτική παραγωγή, Βιοτεχνία - Βιομηχανία και Τουρισμός.

Αναφορικά με τον πρώτο πυλώνα της αγροτικής παραγωγής τέθηκαν τα εξής θέματα: Συνεταιριστικές πρωτοβουλίες, τυποποίηση, πιστοποίηση, ανταγωνιστικότητα, μονοκαλλιέργεια, εγκατάλειψη της υπαίθρου, συνδυασμός υψηλής ποιότητας, μεγάλης ποικιλίας και άριστης τιμής τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, δημιουργία προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα.

Στο δεύτερο πυλώνα της βιοτεχνίας – βιομηχανίας οι τοποθετήσεις κινήθηκαν στα εξής σημεία: καινοτόμα προϊόντα, συνεργασία και συστέγαση ομοειδών επιχειρήσεων, εκπαίδευση επαγγελματιών και προσωπικού, πιστοποίηση επαγγελμάτων, προσωπικό εξειδικευμένο προσαρμοσμένο στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, συνεργασία τεχνικών σχολών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με φορείς, ανασύσταση και αξιοποίηση βιομηχανικών περιοχών, συγκοινωνίες.

Όσον αφορά τον τρίτο πυλώνα του τουρισμού βασικά σημεία: αξιοποίηση ιστορικών μνημείων, λιμάνια, αεροδρόμιο, κρουαζιέρα, Συνεδριακά κέντρα, αξιοποίηση Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, Αξιοποίηση ιαματικών πηγών, θεματικός τουρισμός υγείας και ευεξίας, συνεργασία περιοχών για τουριστικές διαδρομές και ανάδειξη γενικώς όλων των τουριστικών περιοχών της Κεντρικής Ελλάδος.

Κοινός στόχος όλων των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος είναι η ενιαία ψηφιακή δικτύωση. Η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για προβολή των επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας. Οι λέξεις κλειδιά και το απόφθεγμα του Συνεδρίου συνοψίζεται στο τρίπτυχο: δικτύωση - εξωστρέφεια - συνεργασίες.

Στο τέλος του Συνεδρίου αποφασίσθηκε ότι το επόμενο Συνέδριο θα φιλοξενηθεί από την ΟΕΒΕ Λάρισας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση