Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια – Κλειστό το Τμήμα του Γεωπονικού στην Άμφισσα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 09:06 Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια – Κλειστό το Τμήμα του Γεωπονικού στην Άμφισσα

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης οι Φοιτητές του Τμήματος ΔΟΕΠΤΜ του πρώην ΤΕΙ Άμφισσας νυν Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προχώρησαν σε κατάληψη έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Τα αιτήματά τους μεταξύ άλλων είναι, η αναβάθμιση του πτυχίου τους,  με τη μετεξέλιξη του υπάρχοντος Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ.)  του πρώην Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, σε Πανεπιστημιακό Τμήμα. Προτείνουν την ίδρυση Τμήματος με ονομασία: «Διοίκηση Πολιτιστικών, Τουριστικών και Αγροτουριστικών Μονάδων», με τρεις κατευθύνσεις: 1. Διοίκηση Μονάδων Φιλοξενίας, 2. Διοίκηση Αγροτουριστικών Μονάδων και 3. Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων, σε αντικατάσταση του Τμήματος Αγροτικού Πολιτισμού και Τουρισμού, που έχει ήδη αποφασιστεί, σύμφωνα με το Νόμο 4589/29.01.2019.

Σύμφωνα με τα "Φοιτητικά Νέα" υπό κατάληψη τελούν πάνω από 30 Τμήματα σε όλη τη χώρα ανάμεσά τους και Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του πρώην ΤΕΙ Λάρισας.