Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παίρνει μέτρα ο Δήμος Λοκρών για τα αδέσποτα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 16:33 Παίρνει μέτρα ο Δήμος Λοκρών για τα αδέσποτα

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων Συντροφιάς του Δήμου.

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η 1η συνεδρίαση της πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων Συντροφιάς του Δήμου Λοκρών.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν τρία από τα πέντε μέλη, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Κων/νος Σούλιας, η κτηνίατρος Βασιλική Φρύδα και το μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αταλάντης Αγγέλα Καραβά.

Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές, καθώς και ο Προϊστάμενος  του αρμόδιου για το αντικείμενο, τμήματος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, Κων/νος Πέτρου.

Στη συζήτηση καταδείχθηκε το αυξανόμενο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν ότι όσες περισυλλογές και στειρώσεις αν γίνουν, όσο υπάρχουν ασυνείδητοι που εγκαταλείπουν νέα αδέσποτα αυτά θα αυξάνονται.

Αποφάσισαν λοιπόν ομόφωνα τα παρακάτω:

1ον: Να τυπωθούν φυλλάδια που θα ενημερώνουν τους Δημότες για τις υποχρεώσεις τους ως ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς και τις νομικές συνέπειες που θα έχουν όσοι δεν είναι συνεπείς σε αυτές.

2ον: Πριν την ανάληψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας από οποιονδήποτε όσον αφορά ενέργειες περισυλλογής, στείρωσης, ηλεκτρονικής ταυτοποίησης κτλ ενός αδέσποτου ζώου, να συμπληρώνεται ειδική αίτηση κι αφού ελεγχθεί η ύπαρξη σχετικού κονδυλίου να δίνεται η έγκριση ή μη για την υλοποίηση της δαπάνης.

3ον: Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Αταλάντης να εξετάσει την δυνατότητα σε συνεργασία με τον Δήμο να αναλάβει και να οργανώσει δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία του Δήμου.

4ον: Να εξεταστεί η δυνατότητα σύστασης επιτροπής καταγραφής όλων των δεσποζόμενων ζώων του Δήμου, προκειμένου να ξεκινήσει ο σχετικός έλεγχος των ιδιοκτητών τους όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους (βιβλιάρια υγείας, ηλεκτρονική ταυτοποίηση κτλ)