Βγάζει κονδύλι ο Σταϊκούρας για αγορά γης στον ιστορικό χώρο της Αλαμάνας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 11:28 Βγάζει κονδύλι ο Σταϊκούρας για αγορά γης στον ιστορικό χώρο της Αλαμάνας

Επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού για την εξασφάλιση 10 στρεμμάτων προκειμένου να κατασκευαστούν υποδομές και να αξιοποιηθεί ιστορικά η περιοχή…

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, έστειλε επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με σκοπό την αγορά - απαλλοτρίωση έκτασης 10 στρεμμάτων στον ιστορικό τόπο της Αλαμάνας, ενόψει και του εορτασμού το 2021, των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Πρόκειται για μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από πλευράς δημοσίου, όπως επισημαίνει ο Φθιώτης βουλευτής.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων σημειώνει ότι:

«Στην Αλαμάνα, όπου έγινε η γνωστή μάχη στις 23 (ή 22) Απριλίου 1821 με τις πολυδιάστατες επιδράσεις στη θετική έκβαση της ελληνικής Επανάστασης, δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο δημόσιας γης, για να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στον Αθανάσιο Διάκο και τους συμπολεμιστές του».

«Να αναδειχθεί ο τόπος και μάλιστα σε συνδυασμό με τις Θερμοπύλες και το Γοργοπόταμο (όπως έχουμε αναπτύξει στο γραφείο σας και προφορικά)».

«Σημειώνω ότι στην ευρύτερη περιοχή είχε λάβει χώρα και η «Μάχη του Σπερχειού» επί Βυζαντίου (997 μΧ)».

Και συνεχίζειο κ. Σταϊκούρας:

«Σας ζητώ να κινήσετε τη διαδικασία αγοράς ή απαλλοτρίωσης από το Ελληνικό Κράτος, έκτασης 10 στρεμμάτων στον ιστορικό αυτό τόπο».

«Σας γνωρίζω ότι το κόστος αγοράς ή απαλλοτρίωσης της έκτασης των 10 στρεμμάτων είναι χαμηλό (δεν υπερβαίνει τις 2-3 δεκάδες χιλιάδες ευρώ).

Σκοπός είναι η κατασκευή υποδομών και η αξιοποίησή τους (μνημείο, κατασκευή - αναπαράσταση γέφυρας κοκ) για την ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής».

Και κλείνει την επιστολή του ο Υπουργός Οικονομικών:

«Το Υπουργείο Οικονομικών έχει την πρόθεση να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την αγορά ή απαλλοτρίωση της έκτασης των 10 στρεμμάτων».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση