Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οργή για τον νεκρό εργάτη στη ΛΑΡΚΟ - Είχε τραυματιστεί ξανά πριν λίγους μήνες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 07:50 Οργή για τον νεκρό εργάτη στη ΛΑΡΚΟ - Είχε τραυματιστεί ξανά πριν λίγους μήνες

Δεύτερο θύμα μέσα σε δύο μήνες, έκτο από το 2009 και 78ο από την αρχή λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ήταν ο 55χρονος εργαζόμενος που έχασε χθες στη ζωή του στο εργοστάσιο.

Την προηγούμενη από το δυστύχημα το σωματείο των εργαζομένων είχε καταγγείλει ελλείψεις και κακή συντήρηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

«Μέσα σε τρεις μήνες έχουμε κι άλλο νεκρό», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, Α. Κορετζέλος αναφερόμενος στο χθεσινό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του 55χρονου πατέρα τριών παιδιών.

Σύμφωνα με την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα πριν λίγο καιρό ο εργαζόμενος που σκοτώθηκε χθες, είχε τραυματιστεί και πάλι και μάλιστα είχε υποστεί εγκαύματα…

Ο Γενικός Γραμματέας των εργαζομένων, Γ. Καζάς, είπε ότι «μικροατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει συντήρηση» των μηχανημάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα αίτια του τραγικού συμβάντος, ο Α. Κορετζέλος είπε ότι από τη στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει πόρισμα για να γνωρίζουν τα αίτια, δεν μπορεί και να βγει κάποιο συμπέρασμα για το ποιος φταίει.

«Έχει συμβεί να υπάρξει ατύχημα και να το επιρρίψουν σε ανθρώπινο λάθος, αλλά δε θα αφήσουμε αυτό να συμβεί τώρα», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι εκτός από την κακή συντήρηση υπάρχουν και μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα που τους είναι απαραίτητα για να δουλέψουν.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ πραγματοποιούν σήμερα απεργία, για να παραστούν στην κηδεία του άτυχου συναδέλφου τους, όπως όμως είπε στον ΑΝΤ1 ο ΓΓ τους, από αύριο « θα συνεδριάσουμε και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Δείτε το βίντεο: