Πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων για τα αδέσποτα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 10:04 Πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων για τα αδέσποτα

Κοινές κινήσεις των δημοτικών αρχών της Φθιώτιδας για την επίλυση ενός πολύ σοβαρού προβλήματος.

Το πλαίσιο μιας διαδημοτικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων ζώων σε όλη τη Φθιώτιδα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των Δημάρχων του νομού, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, στο γραφείο του στη Λαμία.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου Λαμιέων για τα αδέσποτα ζώα, ο κ. Καραΐσκος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας όλων των Δήμων του Νομού με στόχο μια συνολική πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος, μέσα από διαδημοτική συνεργασία και με τη συμμετοχή όλων.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Λαμιέων, με γρήγορους ρυθμούς συντάσσεται η σχετική μελέτη για να δημιουργηθεί στη Λαμία ένα «Πάρκο Ζωοφιλίας», το οποίο θα περιθάλπει τα αδέσποτα ζώα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υποβληθεί και η ολοκληρωμένη μελέτη για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», με σκοπό τη διεκδίκηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πρόσθετων χρηματοδοτήσεων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος σύγχρονος, ανοιχτός και επισκέψιμος, ο οποίος θα διέπεται από τις τυπικές εκ του νόμου λειτουργίες και θα έχει περισσότερο σχέση με ολοκληρωμένη παρέμβαση.

Μεταξύ των Δημάρχων υπήρξε ανταλλαγή απόψεων έτσι ώστε το εγχείρημα να έχει σαφώς θετικά αποτελέσματα, εκτιμήθηκε ότι το κόστος είναι τεράστιο για να το αντιμετωπίσει ο κάθε Δήμος χωριστά και οι Δήμαρχοι καταρχάς εξέφρασαν την πρόθεσή τους να μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, αναλαμβάνοντας και αναλογικό κόστος λειτουργίας. Σημειώθηκε μάλιστα ότι αυτή θα είναι η πρώτη από παρόμοιες προσπάθειες, σε διάφορους παρόμοιυς ευαίσθητους τομείς.

Στις επόμενες ημέρες η συνάντηση θα επαναληφθεί, με στόχο μέχρι το τέλος του μήνα το σχετικό πλαίσιο συνεργασίας να προωθηθεί για συζήτηση στα δημοτικά συμβούλια τα οποία θα λάβουν και τις τελικές αποφάσεις.

Στη συνάντηση για το Δήμο Λαμιέων εκτός του Δημάρχου, παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Μουστάκας και Παναγιώτης Στασινός, από το Δήμο Λοκρών, ο Δήμαρχος Αθανάσιος Ζεκεντές και ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Σούλιας, από το Δήμο Καμένων Βούρλων, ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Παπαγρηγορίου, το Δήμο Στυλίδας,εκπροσώπησαν η Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου και ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, το Δήμο Μακρακώμης, ο Δήμαρχος Γιώργος Χαντζής, το Δήμο Δομοκού, ο Δήμαρχος Μπάμπης Λιόλιος και τέλος το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα επιβεβαιώνεται απόλυτα η θέση μας πως «τολμάμε να ασχοληθούμε με τα δύσκολα με σχέδιο και πρόγραμμα». Η σημερινή συνάντηση και οι επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση ενός κρίσιμου θέματος για την τοπική αυτοδιοίκησης είναι μία από τις πρώτες κινήσεις της νέας περιόδου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημάρχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου για δημιουργικό διάλογο αλλά και για την θετική συμβολή τους σ' αυτό το εγχείρημα για να έχουμε γρήγορα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Θεωρούμε πως έγινε μια σημαντική αρχή».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση