Παρέμβαση Βουρδάνου για το πρόβλημα λειτουργίας του ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 10:48 Παρέμβαση Βουρδάνου για το πρόβλημα λειτουργίας του ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμίας

Δύσκολη έως αδύνατη η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων παρά τις προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού…

Άμεση λύση των προβλημάτων των απασχολουμένων στο πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ασφαλισμένων στο Ε.Φ.Κ.Α Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Στερεάς Ελλάδας, ζητάει με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος Δημήτρης Βουρδάνος.

«Δυστυχώς η αποκέντρωση των υπηρεσιών του ασφαλιστικού φορέα πρώην ΟΓΑ, από την Αθήνα στα περιφερειακά τμήματα», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης, «δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, για εύκολη πρόσβαση και άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, διότι δεν πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη ενίσχυση των υπηρεσιών με το απαραίτητο προσωπικό. Με τις απαγορευτικές διατάξεις  που ακολούθησαν την εποχή των μνημονίων,  φθάσαμε σήμερα να δημιουργούνται καθημερινά έντονα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων για θέματα, κύριας ασφάλισης, εγγραφής, διαγραφής και συνταξιοδότησης, αφού σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν καθυστερήσεις που ξεπερνούν τα δύο χρόνια.

»Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο αφού η τηλεφωνική επικοινωνία – ενημέρωση του ενδιαφερομένου είτε μέσω ανταποκριτή του Ο.Γ.Α, είτε μέσω του ιδίου του ενδιαφερομένου, είναι δύσκολη έως αδύνατη. Μοναδική λύση και αυτή όχι με βέβαια αποτελέσματα, είναι η φυσική παρουσία του ιδίου του ασφαλισμένου στην Λαμία, πράγμα όμως που συνεπάγεται αυξημένα έξοδα μετακίνησης καθώς και χρόνο αναμονής».

Κλείνοντας ο κος Βουρδάνος επισημαίνει, ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλει η Διοίκηση και το προσωπικό, το πρόβλημα παραμένει έντονο. Για το λόγο ζητεί να δοθεί άμεση λύση στην ταλαιπωρία που υφίστανται όλοι οι ασφαλισμένοι στον Ε.Φ.Κ.Α- Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Στερεάς Ελλάδας, με την στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό, αναγνωρίζοντας ότι οι προσπάθειες όλων μας είναι στην ίδια κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com