Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Είχε κάνει την αποθήκη του συσκευαστήριο λαθραίου καπνού και τσίπουρου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 16:30 Λαμία: Είχε κάνει την αποθήκη του συσκευαστήριο λαθραίου καπνού και τσίπουρου

Τρεις συλλήψεις, ενώ αναζητείται 60χρονος ως συνεργός τους. Έστελναν μεγάλες παρτίδες λαθραίου καπνού σε όλη την Ελλάδα με το ΚΤΕΛ. Ο ένας εκ των συλληφθέντων εντοπίσθηκε την ώρα που ετοιμαζόταν να στείλει ασυνόδευτο δέμα με κομμένο καπνό.

Κύκλωμα εμπορίας λαθραίου καπνού, έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας Λαμίας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (14-11-2019), σε κοντινή κοινότητα του Δήμου Λαμιέων.

 Απ ό τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 30,5 κιλά περίπου αδασμολόγητου κομμένου καπνού και 2,4 τόνοι περίπου άκοπου καπνού.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα ένας 45χρονος αλλοδαπός, ένας 68χρονος και μία 53χρονη, κάτοικοι της περιοχής, ενώ αναζητείται και ένας ακόμα 60χρονος Έλληνας σύζυγος της 53χρονης που είναι επίσης μπλεγμένος στην υπόθεση.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, με τον 68χρονο να τον βαραίνει επιπλέον η κατηγορία για παράβαση νομοθεσίας περί αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων. Ενδεικτικά στην αποθήκη του 68χρονου, εντοπίσθηκε παράνομο πακτωμένο καζάνι απόσταξης τσίπουρου, σε λειτουργία και από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το καπάκι αυτού, καθώς και τέσσερα (4) πλαστικά δοχεία που περιείχαν ποσότητα αποσταγμένου τσίπουρου 640 λίτρων.

Στη συγκεκριμένη αποθήκη, αλλά και σε άλλες αποθήκες των κατηγορουμένων και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στο σπίτι και την αποθήκη της 53χρονης και του 60χρονου:

• 39 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κομμένο αδασμολόγητο καπνό, συνολικού βάρους 19 κιλών & 454 γραμμαρίων,

• ποσότητα άκοπου καπνού, συνολικού βάρους 1 τόνου & 632 κιλών, καθώς και

• μηχάνημα με περιστρεφόμενο κάδο (μπετονιέρα), στο οποίο ανάδευαν τις ποσότητες του κομμένου καπνού.

Σε αποθήκη του 68χρονου, η οποία βρίσκεται σε απομονωμένο αγροτικό σημείο της περιοχής:

• ποσότητα άκοπου καπνού, συνολικού βάρους 770 κιλών,

• ποσότητα κομμένου αδασμολόγητου καπνού, χύμα και συσκευασμένου, συνολικού βάρους 5 κιλών & 71 γραμμαρίων, καθώς και

• μπετονιέρα και μηχανή κοψίματος του καπνού.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έκοβαν ποσότητες καπνού, τις οποίες ακολούθως συσκεύαζαν και απέστελλαν, υπό την μορφή ασυνόδευτων δεμάτων, μέσω δρομολογίων του ΚΤΕΛ, σε διάφορες πόλεις της επικράτειας.

Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκε κινούμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ο 45χρονος, την ώρα που βρισκόταν στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Λαμίας, όπου και συνελήφθη, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 νάιλον συσκευασίες κομμένου αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους 6 κιλών & 61 γραμμαρίων. Το συγκεκριμένο όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς προϊόντων λαθρεμπορίας.

Τις  έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Δείτε φωτογραφίες: