Απατεώνας προσποιούνταν γνωστό φαρμακοποιό της Λαμίας για να αποσπάσει χρήματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 08:35 Απατεώνας προσποιούνταν γνωστό φαρμακοποιό της Λαμίας για να αποσπάσει χρήματα

Έπαιρνε μεγάλα καταστήματα θέλοντας υποτίθεται να αγοράσει εμπορεύματα, προκειμένου στη συνέχεια να προβάλλει το γνωστό σενάριο με το λάθος τραπεζικό έμβασμα…

Παράγινε το κακό με τους γνωστούς – άγνωστους απατεώνες που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από επιχειρηματίες με το γνωστό κόλπο των παραγγελιών μέσω τηλεφώνου και του λάθους εμβάσματος.

Οι απατεώνες που είχαν κάνει την εμφάνιση τους από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Φθιώτιδα και τη Λαμία, επέστρεψαν μετά από «χτυπήματα» στη Βοιωτία και πάλι στη Φθιωτική πρωτεύουσα.

Το LamiaReport κατέγραψε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις τις τελευταίες ώρες που ο απατεώνας ή οι απατεώνες επιχείρησαν να ξεγελάσουν γνωστούς επαγγελματίες προσποιούμενοι, επίσης πολύ γνωστό φαρμακοποιό.

Συγκεκριμένα ο «φαρμακοποιός» τηλεφώνησε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, αλλά και σε εταιρία με έπιπλα, ζητώντας να του στείλουν αντίστοιχα προϊόντα τα οποία υποτίθεται θα πλήρωνε μέσω internet banking. Για κακή του τύχη όμως οι έμποροι ήταν ενημερωμένοι και αμφότεροι διαπίστωσαν ότι δεν έμοιαζε η φωνή του καλούντος με αυτού που υποτίθεται ότι ήταν. Αν και ο απατεώνας προσπάθησε να δικαιολογηθεί ότι είναι βραχνιασμένος και είχε αλλάξει η φωνή του, οι επαγγελματίες επιχείρησαν αμέσως να καλέσουν τον πραγματικό φαρμακοποιό. Εκείνος μάλιστα τους ενημέρωσε ότι είχε ήδη λάβει κι άλλα τηλεφωνήματα από άλλους φίλους επιχειρηματίες τους οποίους επίσης προσπάθησε να ξεγελάσει ο απατεώνας!

Όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις εξετάζονται από τις αστυνομικές αρχές, καθώς φαίνεται ότι το «κύκλωμα» είναι απολύτως ενημερωμένο για τις σχέσεις μεταξύ γνωστών επαγγελματιών τις οποίες στη συνέχεια προσπαθεί να τις αξιοποιήσει.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και με τη νέα καταγραφή τέτοιων συμβάντων δε θα μείνει κανένας επαγγελματίας ανενημέρωτος σχετικά με τη συγκεκριμένη τηλεφωνική απάτη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση