Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι βομβιστές των ΑΤΜ πίσω από την ένοπλη ληστεία στη χρηματαποστολή στη Χαλκίδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 09:23 Οι βομβιστές των ΑΤΜ πίσω από την ένοπλη ληστεία στη χρηματαποστολή στη Χαλκίδα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών που είναι μέλη της εγκληματικής ομάδας που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο και ενέχονται στη διάπραξη σωρείας ανατινάξεων Α.Τ.Μ. τραπεζών, καθώς και ένοπλων ληστειών σε βάρος υπαλλήλων εταιρειών φύλαξης.

Ξετύλιξαν το κουβάρι του νήματος οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και αξιοποιώντας τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους εξιχνίασαν ληστεία σε βάρος υπαλλήλων εταιρείας φύλαξης (security), η οποία διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού Αυτόματης Ταμειακής Μηχανής (Α.Τ.Μ.), το Σεπτέμβριο του 2018, σε περιοχή της Χαλκίδας.

Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται μέλη εγκληματικής ομάδας, με πλούσια δράση καθώς ενέχονται στη διάπραξη σωρείας ανατινάξεων Α.Τ.Μ. τραπεζών, σε περιοχές της Εύβοιας & της Φθιώτιδας, καθώς και διάπραξη ένοπλων ληστειών σε βάρος υπαλλήλων εταιρειών φύλαξης, οι οποίοι διενεργούσαν χρηματαποστολές σε περιοχές της Εύβοιας.

Η ανωτέρω εγκληματική ομάδα, είχε εξαρθρωθεί την 15-01-2019 από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ είχαν συλληφθεί έξι (6) από τα μέλη της, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης του Β’ Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ανάμεσα τους και το ηγετικό τους στέλεχος.

Ειδικότερα μεσημβρινές ώρες της 26-09-2018, δύο (2) από τα μέλη της, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, μεγάλου κυβισμού, προσέγγισαν υπαλλήλους εταιρείας security, οι οποίοι βρισκόντουσαν έξωθεν από super market της περιοχής, προκειμένου να ανεφοδιάσουν Α.Τ.Μ. τράπεζας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στην πρόσοψη αυτού.

Ακολούθως, ο ένας εξ’ αυτόν, με την απειλή πολεμικού τυφεκίου, τύπου «Kalashnikov», που έφερε, απέσπασε από τον υπάλληλο μία βαλίτσα που περιείχε κασετίνα με το χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Η ανωτέρω κασετίνα βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα από τους αστυνομικούς, κοντά στο σημείο διάπραξης της ληστείας, με όλο το χρηματικό ποσό στο εσωτερικό της, καθώς σε αυτή υπήρχε ενεργοποιημένος μηχανισμός χρωματισμού των χρημάτων, με αποτέλεσμα οι δράστες να αναγκαστούν να την απορρίψουν.

Σημειώνεται ότι στα τέσσερα (4) από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής κράτησης από τον Ιανουάριο του 2019 και βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της Χώρας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.