Λαμία: Πέντε μήνες φυλακή για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 11:41 Λαμία: Πέντε μήνες φυλακή για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

«Αγριεύει» ο νόμος για τους μεθυσμένους οδηγούς που προκαλούν κάποιο ατύχημα…

Είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2017 να οδηγεί μεθυσμένος και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετη αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, κάτοικος χωριού της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Ο συγκεκριμένος είχε πέσει σε μπλόκο της Τροχαίας έξωθεν των Δικαστηρίων και μετά την αλκοολομέτρηση στην οποία υπεβλήθη, μετρήθηκε με ποσοστό οινοπνεύματος  στον εκπνεόμενο από εκείνον αέρα ίσο με 0,75 mg/lt. Επιπλέον το Δικαστήριο αποφάσισε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας οδήγησης για έναν μήνα.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία βέβαια δε συνοδεύτηκε από κάποιο άλλο κακό αποτέλεσμα της πράξης του κατηγορουμένου, να θυμίσουμε ότι με τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την αντικατάσταση του γνωστού άρθρου 290Α όποιος οδηγεί όχηµα µολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει µε ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύµατος ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών ή λόγω σωµατικής ή πνευµατικής εξάντλησης, τιµωρείται, αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις:

αα) µε φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηµατική ποινή αν από την πράξη προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγµατα,

ββ) µε φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο,

γγ) µε κάθειρξη έως δέκα έτη αν η πράξη είχε ως αποτέλεσµα τη βαριά σωµατική βλάβη ή προκάλεσε βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις,

δδ) µε κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσµα το θάνατο άλλου.

Αν προκλήθηκε ο θάνατος µεγάλου αριθµού ανθρώπων, το δικαστήριο µπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση