Περιφερειακή Σύσκεψη Αγροτών στην Ανθήλη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 18:32 Περιφερειακή Σύσκεψη Αγροτών στην Ανθήλη

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια από την ΟΑΣ Φθιώτιδας…

Στο κοινοτικό κατάστημα της Aνθήλης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου Περιφερειακή σύσκεψη αγροτών με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) Φθιώτιδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες και αγρότισσες από όλους τους  Αγροτικούς Συλλόγους Φθιώτιδας όπως και αγρότες από τη Λιβαδειά, της Ομάδας πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

Στη σύσκεψη μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας Γιάννης Μαρούλης ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ισχυροποίησης της Ομοσπονδίας, μαζικοποίηση των αγροτικών συλλόγων, της εγγραφής νέων μελών και της πρωτοβουλίας που πρέπει να αναλάβουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι μαζί με την Ομοσπονδία στην αγωνιστική αντιμετώπιση μιας σειράς οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες της περιοχής. Ανέδειξε τις αιτίες των προβλημάτων (κόστος παραγωγής, τιμές προϊόντων, ζημίες στην παραγωγή, ασφαλιστικό, φορολογικό, Υγείας κλπ.) είναι ζητήματα αγωνιστικών διεκδικήσεων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης  αναγκαία για την επιβίωση των φτωχών αγροτών και των οικογενειών τους.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων που εκ μέρους της γραμματείας εκπροσωπούσαν ο Ρίζος Μαρούδας και ο Γιάννης Βάγγος οι οποίοι μίλησαν στη σύσκεψη επικεντρώνοντας στην αναγκαιότητα πανελλαδικού συντονισμού. Συντονισμού της δράσης πάνω στο πλαίσιο αιτημάτων της Π.Ε.Μ, αναγκαίο για τη διεκδίκηση λύσεων που θα δώσουν ανάσα στους μικρομεσαίους αγρότες στην προσπάθεια που κάνουν για την επιβίωσή τους. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι αγρότες που μίλησαν στη σύσκεψη, επικεντρώνοντας στην ανάγκη να συζητηθούν τα ζητήματα οργάνωσης του αγροτικού κινήματος με τους αγρότες κάθε περιοχής, παράλληλα με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και επιδίωξη να αυξηθεί η συμμετοχή σ΄ αυτές.

Αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια με πρώτο βήμα την παράσταση διαμαρτυρίας από την ΟΑΣ Φθιώτιδας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου με αιχμή το πρόβλημα που και φέτος συνεχίζεται μειώνοντας την παραγωγή και την ποιότητα της ελιάς και του λαδιού και αφορά τη μη εκπόνηση ολοκληρωμένης δακοκτονίας για την οποία υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια Στερεάς.

Συνεχίζεται ο αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους και τα Σωματεία που παλεύουν ενάντια στη νέα επίθεση που δέχεται το ασφαλιστικό σύστημα από την κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με ορίζοντα τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στις 30 Νοέμβρη.

Μπροστά στην Πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκέμβρη με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων η ΟΑΣ Φθιώτιδας  αποφάσισε να συζητήσει σε όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή και το μέλλον των μικρομεσαίων αγροτών και να επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην πανελλαδική  σύσκεψη.

Αντίστοιχη προσπάθεια θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες της περιοχής Λιβαδειάς με πρώτο βήμα την πλατιά σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019 στο Δημαρχείο της Χαιρώνειας με πρωτοβουλία της ομάδας αγροτών που έχει συσταθεί για τη δημιουργία Αγροτικού Συλλόγου στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com