Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρή επίθεση Σαρακιώτη σε Στουρνάρα και Κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 21:23 Σκληρή επίθεση Σαρακιώτη σε Στουρνάρα και Κυβέρνηση

Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή της ΕΡΤ «Απευθείας», από τον βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη σχετικά με την τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο “Novartis”.

Ο κ. Σαρακιώτης είπε χαρακτηριστικά: «Μετά από πολιτικός-υπουργός, τραπεζίτης, τώρα βλέπουμε τον κ. Στουρνάρα και σε ρόλο εισαγγελέα. Τι από όλα αυτά είναι εν τέλει ο κ. Στουρνάρας; Βλέπουμε ότι έχει άποψη επί παντός επιστητού. Από τη μία βλέπουμε τον κ. Μητσοτάκη να αποδέχεται την ύπαρξη σκανδάλου και από την άλλη προσπαθούν να επιρρίψουν όλες τις ευθύνες στους γιατρούς. Δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα; Δεν υπάρχουν «ύποπτες» πολιτικές αποφάσεις; Σε όλες τις χώρες του κόσμου, η Novartis καταβάλλει αποζημιώσεις, στην Ελλάδα αρνούνται την ύπαρξη σκανδάλου μόνο και μόνο επειδή εμπλέκονται στελέχη των κομμάτων τους. Προφανώς ξεχνούν τι έλεγε ο κ. Φρουζής στις συναντήσεις των στελεχών της εταιρείας και τα e-mail στον τότε Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη με κατευθυντήριες οδηγίες για το τι έπρεπε να πράξει. Ξεχνούν την εσωτερική πληροφόρηση της Novartis κατά το «κούρεμα» των ομολόγων και την ελαχιστοποίηση των ζημιών της;»

Αναφερόμενος στη συνέχεια ο Φθιώτης βουλευτής στις «φωτογραφικές» όπως τις χαρακτήρισε διατάξεις περί δεσμευμένων λογαριασμών, σημείωσε: «Η Ν.Δ. κοπτότανε προεκλογικά για τη μεσαία τάξη, αλλά πλέον μοναδικό μέλημά της είναι η προστασία φοροφυγάδων και τραπεζιτών με τα νομοθετήματά της, καθώς και όσους διαθέτουν δεσμευμένους λογαριασμούς. Με την τροποποίηση του ποινικού κώδικα, ευνοούνται συγκεκριμένοι άνθρωποι. Μάλιστα, γίναμε διεθνώς ρεζίλι με τους Financial Times να ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απροθυμία της να καταπολεμήσει τη διακίνηση μαύρου χρήματος».

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα θέματα ασφάλειας τονίζοντας: «Μετά τα Εξάρχεια, που η Ν.Δ. «θα καθάριζε σε ένα μήνα», τώρα «θα καθαρίσει» και τα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Μας έλεγαν ότι «θα εξαφανιστεί» ο Ρουβίκωνας, αλλά βλέπουμε ότι πραγματοποιεί καθημερινές «επισκέψεις» σε φορείς και υπουργεία. Τα προηγούμενα χρόνια, ο Ρουβίκωνας πετούσε μια μπογιά σε ένα υπουργείο και γινόταν πρώτο θέμα σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς με σχεδιαγράμματα, που περιέγραφαν πως έγινε η επίθεση. Τώρα βλέπετε τη μετάδοση των συγκεκριμένων ειδήσεων;»

Δείτε το σχετικό βίντεο: