Τεχνική σύσκεψη στην Περιφέρεια για την πορεία έλευσης του φυσικού αερίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 08:05 Τεχνική σύσκεψη στην Περιφέρεια για την πορεία έλευσης του φυσικού αερίου

Ευρεία τεχνική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό με την παρουσία της ηγεσίας και στελεχών της ΔΕΔΑ και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με θέμα την πορεία υλοποίηση της έλευσης του φυσικού αερίου στη Στερεά Ελλάδα.

 

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου στις πόλεις Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα και Χαλκίδα, καθώς και τη δημιουργία σταθμών αποσυμπίεσης στην Άμφισσα και το Καρπενήσι.

 

Η πράξη «Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης» του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 52.550.000€, συγχρηματοδοτείται από  Εθνικούς Πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ ΑΕ. 

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στην εν λόγω δράση χρηματοδοτικά με ποσό μεγαλύτερο των 20.000.000 €, ενώ ήδη αναπτύσσονται με ταχύτητα οι πιλοτικές συνδέσεις ακινήτων με το υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου των πόλεων της Λαμίας (17 χλμ) και της Χαλκίδας (15χλμ).

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τεχνικής σύσκεψης, η ΔΕΔΑ ολοκληρώνει τη δημοπράτηση της προμήθειας του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ δόθηκε δέσμευση άμεσης υποβολής των τευχών δημοπράτησης προς έγκριση στη Διαχειριστική Αρχή,  με στόχο στις αρχές του νέου έτους να προχωρήσει και η δημοπράτησή για την κατασκευή των έργων.

 

Με το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Το φυσικό αέριο είναι ένα από τα πολύ μεγάλα στοιχήματα που πήραμε στην προηγούμενη θητεία και σήμερα είναι πραγματικά έτοιμο προς υλοποίηση. Εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατότητες, ώστε να περάσουμε άμεσα στη φάση της κατασκευής και να δώσουμε πρόσβαση στο φυσικό αέριο σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις των πόλεων της Περιφέρειάς μας, με άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στον ετήσιο προϋπολογισμό τους. Παράλληλα, το φυσικό  αέριο θα συμβάλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειάς μας, σε πόλεις με καθαρότερη ατμόσφαιρα, αλλά και στη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος της Στερεάς Ελλάδας.»    

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com