ΣΕ ΦΕΚ τα δάνεια που χορηγούνται για τους πληγέντες της Λοκρίδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 09:17 ΣΕ ΦΕΚ τα δάνεια που χορηγούνται για τους πληγέντες της Λοκρίδας

Από τις πλημμύρες που προξένησε ο «Ζορμπάς».

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στο φύλλο αρ. 4.206 η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη για την «παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τις Τράπεζες για πιστωτικές διευκολύνσεις, προς αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα, πληγέντα από τις πλημμύρες της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018, σε περιοχές της Π.Ε Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Ειδικότερα το Δημόσιο παρέχει εγγύηση έως του ποσού του 75% για τη χορήγηση δανείων, προς αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα, που προκάλεσαν οι πλημμύρες της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018, στα διοικητικά όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Αταλάντης, Δαφνουσίων και Μαλεσίνης του Δήμου Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η συνολική διάρκεια των δανείων επισκευής ή ανακατασκευής ορίζεται σε δεκαπέντε (15) χρόνια. Η δε εξόφλησή τους θα πραγματοποιηθεί σε ισόποσες εξαμηνιαίες ή ετήσιες χρεολυτικές δόσεις, η πρώτη από τις οποίες θα καταβληθεί είκοσι τέσσερις (24) μήνες μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Διαβάστε επίσης: Δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου στους πληγέντες της Λοκρίδας από τον «Ζορμπά»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση