Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας ταξίδεψε στην Ισλανδία με το Erasmus+ (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 17:55 Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας ταξίδεψε στην Ισλανδία με το Erasmus+ (ΦΩΤΟ)

Το 4o Δημοτικό σχολείο Λαμίας συνεχίζοντας την ενεργή συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, συντονίζει μία διακρατική σύμπραξη 6 δημοτικών σχολείων για τα σχολικά έτη 2019- 21 από την Ισλανδία, Ρουμανία, Ιταλία, Ουγγαρία και Φινλανδία. Το πρόγραμμα λέγεται  «Stand by me“ και αφορά τον εθελοντισμό.

Η πρώτη διακρατική συνάντηση έγινε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, με σχολείο υποδοχής το Grandaskoli, ένα πρότυπο δημοτικό σχολείο με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών που είναι σχολείο της UNICEF. Το 4ο Δημοτικό σχολείο Λαμίας εκπροσωπήθηκε από τρεις εκπαιδευτικούς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ισλανδίας και συζήτηση - ενημέρωση για την μακρά παράδοση της χώρας στον εθελοντισμό. Ο Πρόεδρος της Ισλανδίας, όντας και ο ίδιος εθελοντής πρόσφερε την δυνατότητα στο «Stand by me“ να χρησιμοποιεί την επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας για την διάχυση του προγράμματος.

Οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού σχολείου παρουσίασαν το σχολείο τους, την πόλη της Λαμίας και τις εθελοντικές ομάδες που υπάρχουν σε αυτή. Η συντονίστρια του προγράμματος ανέλυσε το πρόγραμμα και τους στόχους του.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια με τους Ισλανδούς μαθητές υπό την καθοδήγηση του ARSAEL, του σώματος Ισλανδών εθελοντών, επίσκεψη στο Nordlingaskoli, ένα σχολείο χωρίς ηλικιακή διαίρεση των τάξεων όπως συνηθίζεται, εργαστήριο για την προστασία της φύσης στο Perlan, συμμετοχή στο κονσέρτο των μαθητών και στις εκδηλώσεις της UNICEF.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση