Στα «παλιά λημέρια» του στο ΚΕΥΠ ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 08:44 Στα «παλιά λημέρια» του στο ΚΕΥΠ ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Επισκέφθηκε το θάλαμο που τον είχε φιλοξενήσει ως έφεδρο το μακρινό 1997…

Η Λαμία δεν ήταν μια άγνωστη πόλη για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, κάτι που αποκάλυψε και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που έφτασε για την ενθρόνιση του στη Φθιωτική πρωτεύουσα.

Πριν από 22 χρόνια είχε υπηρετήσει στο ΚΕΥΠ και στη Λαμία μένοντας για περίπου 7 μήνες στο Κέντρο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (21/11/19) πέρασε ξανά την πύλη του στρατοπέδου, αυτή τη φορά όμως όχι ως απλός νεοσύλλεκτος, αλλά ως ο επικεφαλής της Φθιωτικής Εκκλησίας.

Άγημα του στρατού απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές και στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος επισκέφθηκε όλους τους θαλάμους του Τάγματος Εκπαιδεύσεως. Ένας εξ αυτών τον είχε φιλοξενήσει ως έφεδρο το μακρινό 1997.

Έπειτα, προσκύνησε στον περικαλλή Ιερό Στρ/κό Ναό, της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης.

Έκπληξη, θαυμασμός και χαρά για τον Σεβασμιότατο, που για πρώτη φορά έβλεπε τον Ι.Ν του Στρ/δου. 

Η ωραιότητα και η ευταξία, που υπήρχε στο ναό, προκάλεσαν τα θερμά  συγχαρητήρια του, προς τον Διοικητή του ΚΕΥΠ, Ταξίαρχο Αρίστο Περρή,ενώ δεν παρέλειψε να επικοινωνήσει ταυτόχρονα με τον Α/ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, για να τον ενημερώσει για την άριστη εικόνα που αντίκρισε, σε όλο το Στρατόπεδο.

Η ευλογητή επίσκεψη, περατώθηκε στο κτίριο εκπαιδεύσεως του ΚΕΥΠ, στο οποίο υπήρχε έκθεση στατικού οπλισμού & στρατιωτικού υλικού.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε επίσης τη χαρά να μιλήσει με πολλούς στρατευμένους, αλλά και μαθητές (μικρούς και μεγάλους), Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων που επισκέφτηκαν το Στρατόπεδο, στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ανοικτά Στρατόπεδα». Σε όλους έδωσε την Αρχιερατική του ευχή.

Στην επίσκεψη του Μητροπολίτη στο ΚΕΥΠ παραβρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Δημήτριος Φούρλας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης τον Διοικητή Ταξίαρχο Αρίστο Περρή για την τιμητική υποδοχή και φιλόξενη ξενάγηση και τον διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος θα ευρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του ΚΕΥΠ συμπαραστάτης, αρωγός και βοηθός σε ότι κι αν χρειαστεί. Ευχήθηκε δε για ακόμη μία φορά, η Υπεραγία Θεοτοκος, η Υπέρμαχος Στρατηγός του Έθνους μας να είναι αδιάλειπτος φύλαξ και φρουρός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση