Η επίσκεψη του Δημάρχου στον Μητροπολίτη Συμεών (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 14:06 Η επίσκεψη του Δημάρχου στον Μητροπολίτη Συμεών (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το δώρο του Θύμιου Καραΐκσου στο νέο Μητροπολίτη και επιβεβαίωση για κοινή πορεία και συνεργασία Μητρόπολης και Δήμου Λαμιέων - «Δεν ήταν απλώς μια εθιμοτυπική συνάντηση», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Δείτε βίντεο - φωτογραφίες και διαβάστε το δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας για την επίσκεψη του Δημάρχου στον Συμεών.

Τον κ. Δήμαρχο υπεδέχθη εγκαρδίως μετ’ εξαιρέτου τιμής στην είσοδο των Εγκαταστάσεων του Πνευματικού –Διοικητικού Κέντρου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος και τον συνόδευσε μέχρι το Γραφείο του Ποιμενάρχου μας.

Ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη με αδελφική αγάπη τον κ. Καραΐσκο και για ακόμη μία φορά τον ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε κατά την ημέρα της Ενθρονίσεως του στη Λαμία και για όλη την αγάπη και το πνεύμα ενότητος και συνεργασίας με τα οποία περιβάλλει τόσο τον ίδιο, όσο και το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο κ. Δήμαρχος εις ανάμνησιν της επισκέψεως του, εδώρησε στον Σεβασμιώτατο μία χειροποίητη Εικόνα του προστάτου του αγίου, οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, του οποίου το όνομα και φέρει ο Ποιμενάρχης μας, την οποία εφιλοτέχνησαν οι τοπικοί αγιογράφοι αδελφοί Ιωάννης και Δημήτριος Πανουργιάς.

Το δώρο του κ. Δημάρχου προξένησε την συγκίνηση του Σεβασμιωτάτου και τις θερμές του ευχαριστίες.

Στην ολοκλήρωση της επισκέψεως ο Ποιμενάρχης μας και ο κ. Δήμαρχος έκαναν δηλώσεις για την κοινή τους πορεία και συνεργασία, η οποία θα διεξαχθεί όπως υπογράμμισαν με πνεύμα αγάπης, συνεργασίας και ενότητος για το καλό της τοπικής κοινωνίας και όφελος του ευσεβούς λαού της Λαμίας.

«Δεν ήταν απλώς μια εθιμοτυπική συνάντηση. Ανταλλάξαμε απόψεις για όλα αυτά που αφορούν τον τόπο μας, για τις κοινές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, αλλά και για τα νέα πεδία συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεωςς Φθιώτιδος και Δήμου Λαμιέων. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος γιατί στο τιμόνι της Μητρόπολης βρίσκεται ένας Πνευματικός ηγέτης, ένας νέος άνθρωπος που πιστεύει ότι, η Εκκλησία πρέπει να βρίσκεται όχι απλώς δίπλα, αλλά μέσα στην κοινωνία, με έργα και δράσεις. Εύχομαι η ευλογία του Κυρίου να τον συνοδεύει για πολλά χρόνια στην διακονία Του.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση