Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη Λειτουργία του Μητροπολίτη στο Νικολίτσι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 17:03 Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη Λειτουργία του Μητροπολίτη στο Νικολίτσι

Όταν ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών ανακοίνωνε κατά την ενθρόνιση του ότι η πρώτη του Κυριακάτικη Λειτουργία θα είναι στο μικρό Νικολίτσι, οι σκέψεις όλων ήταν στη σημασία αυτής της κίνησης ταπεινότητας από τον Ποιμενάρχη της Φθιωτικής Εκκλησίας.

Σε δεύτερο χρόνο οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν να σκέφτονται πως θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη επίσκεψη του Σεβασμιότατου στο ορεινό χωριό.

Το Νικολίτσι, «του ενός κατοίκου» (48 κατοίκους αναφέρει η επίσημη απογραφή του 2011), την Κυριακή αναμένεται να κατακλυστεί από αρκετές εκατοντάδες επισκεπτών που θα πρέπει να έχουν ασφαλή πρόσβαση και την δυνατότητα να αφήσουν κάπου τα οχήματά τους. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Μακρακώμης Πάνο Κοντογεώργο, είναι τόση η θέρμη των πιστών που θέλουν να παρακολουθήσουν τον Σεβασμιότατο στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που θα γεμίσει το χωριό.

Θυμηθείτε το απόσπασμα από την ενθρονιστήρια ομιλία του Σεβασμιότατου:

Ήδη οι ετοιμασίες, όπως μας ενημερώνει ο κ. Κοντογεώργος, έχουν ενταθεί από το Δήμο και την Κοινότητα, καθώς και το ΑΤ Σπερχειάδας, ανεβάζοντας και σχετικές φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση