Ερώτηση Σαρακιώτη για την υποβάθμιση του ΚΥ Στυλίδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 18:36 Ερώτηση Σαρακιώτη για την υποβάθμιση του ΚΥ Στυλίδας

Να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Στυλίδας, ζητάει μεταξύ άλλων από τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την πρόσφατη απομάκρυνση δύο μηχανημάτων από το μικροβιολογικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Στυλίδας, τα οποία κάλυπταν τις ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής ερώτησής του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, επεσήμανε ότι παρεμφερείς ενέργειες, όπως εκείνες που πραγματοποιήθηκαν το 2013, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση, δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό του Κέντρου, στη Δημοτική Αρχή εκείνης της περιόδου καθώς και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Όπως αναφέρεται εντός της ερώτησης: «Η απομάκρυνση των ως άνω μηχανημάτων στοιχειοθετεί ή/και συνιστά πρόθεση αντικειμενικής υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και δημιουργίας προϋποθέσεων ακόμη και για όσους αδυνατούν, να αναγκασθούν να καταφύγουν – όχι αζημίως – σε ιδιώτες». Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης προσθέτει ότι «το Κέντρο Υγείας Στυλίδας αποτελεί σημείο αναφοράς ως προς την παροχή πρωτοβαθμίων υπηρεσιών υγείας για τα Δημοτικά Διαμερίσματα Στυλίδας, Εχιναίων, Πελασγίας, τα οποία έχουν 12.750 κατοίκους σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει την εν λόγω απόφασή της, καθώς αυτή προστίθεται σε μια σειρά πολιτικών υποβάθμισης, όπως υπσοτηρίζει, των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη Φθιώτιδα εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση