Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσλήψεις ανέργων στους Δήμους της Φθιώτιδας και στην Περιφέρεια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 17:24 Προσλήψεις ανέργων στους Δήμους της Φθιώτιδας και στην Περιφέρεια

34.524 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας…

369 θέσεις στους Δήμους του νομού και 288 θέσεις στην Περιφέρεια Στερεάς, περιλαμβάνονται στις 34.524 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας μακροχρόνιων ανέργων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Η κατανομή των θέσεων είναι από 28 θέσεις στους Δήμους Αμφίκλειας – Ελάτειας, Δομοκού, Καμένων Βούρλων, από 37 σε Μακρακώμη και Στυλίδα, 46 για το Δήμο Λοκρών και τέλος 165 για το Δήμο Λαμιέων.

Σε αυτές προσθέστε 288 θέσεις στις υπηρεσίες της γενικής Περιφέρειας, ενώ το σύνολο των θέσεων στους Δήμους της Στερεάς δείτε της στον παρακάτω πίνακα:

Οι αιτήσεις αναμένονται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου ώστε από τον Ιανουάριο του 2020 να γίνουν οι τοποθετήσεις των ανέργων.

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να προβεί σύντομα στην έκδοση της σχετικής απόφασης με τις προϋποθέσεις για τις προσλήψεις ανέργων, με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, όσοι βρίσκονται δηλαδή για 12 μήνες τουλάχιστον χωρίς δουλειά, και κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 55 ετών). Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Στις 34.524 προσλήψεις περιλαμβάνονται θέσεις απασχόλησης σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.