Μαύρες σημαίες και πανό στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 19:21 Μαύρες σημαίες και πανό στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Προσφυγικό και υποστελέχωση υπηρεσιών Περιφέρειας στη συζήτηση…

Το θέμα της πιθανής εγκατάστασης προσφύγων – μεταναστών στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΒΟΜΒΥΞ στο Αυλάκι Στυλίδας, μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας που συνεδρίασε από το πρωί της Τρίτης (26/11) στη Λαμία, από κατοίκους της περιοχής που παραβρέθηκαν κρατώντας μαύρες σημαίες.

Αυτό που κατατέθηκε σε όλους τους τόνους είναι ο αιφνιδιασμός της τοπικής κοινωνίας για μία ακόμη φορά, παρά τη διάθεσή της να βοηθήσει σε ένα εθνικό ουσιαστικά θέμα.

Την άποψη των κατοίκων συμμερίστηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων που πήραν το λόγο αλλά και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ο οποίος επανέλαβε ουσιαστικά όσα έχει πει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι «η Περιφέρεια Στερεάς θα γίνει μέρος της λύσης του προβλήματος, όπως επιτάσσει το ευρωπαϊκό δίκιο αλλά και η ανθρωπιά μας», με τους όρους της ενημέρωσης όμως, της συνεννόησης (όχι αποφασίζω και διατάσσω) και με τις πρέπουσες συνθήκες για τους ανθρώπους που θα έρθουν.

Με πανό όμως βρέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια μαζί με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών. Ζήτησαν να προσληφθούν άτομα για τη στελέχωση των υπηρεσιών που όπως είπαν βασίζονται στην καλή θέληση των λιγοστών υπαλλήλων για να λειτουργήσουν, άποψη που αποσέχτηκε το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων.

Δείτε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση