Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν θα γίνει "Κέντρο Προσφύγων" στο ΒΟΜΞΥΞ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 10:05 Δεν θα γίνει "Κέντρο Προσφύγων" στο ΒΟΜΞΥΞ

Ποια είναι η λύση που προκρίνεται για το Κέντρο που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες στην περιοχή μας.

Το βιομηχανικό "κουφάρι" της "ΒΟΜΒΥΞ" δεν θα γίνει τελικά "Κέντρο Προσφύγων", σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο και αλλεπάλληλες συναντήσεις και ραντεβού για να ξεκαθαρίσει τελικά το τοπίο και να βγει εκτός πλάνου το παλιό εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή του Αυλακίου στο Δήμο Στυλίδας.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η αντιπρόταση που έγινε από τη Δήμαρχο Στυλίδας κ. Βιργινία Στεργίου για το εγκαταλειμμένο στρατόπεδο στην περιοχή της Μαυρομαντήλας. Όλα δείχνουν ότι αυτη η πρόταση συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, αφού οι πληροφορίες λένε ότι το στρατόπεδο εξετάστηκε από τους αρμόδιους και υπάρχει θετική εισήγηση,

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Δήμαρχο Στυλίδας μας επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι το πρώην εργοστάσιο της "ΒΟΜΒΥΞ" δεν θα γίνει "Κέντρο Προσφύγων", ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η πρότασή της για το στρατόπεδο της Μαυρομαντήλας θα εισακουστεί. «Είναι μια λύση που έχουμε προτείνει και συζητήσει με όλους τους υπεύθυνους, υποστηρίζοντας με επιχειρήματα την πρότασή μας. Πιστεύω ότι η λύση με τις λιγότερες παρενέργειες για όλους και γι αυτό θέλουμε να ελπίζουμε ότι τελικά θα προκριθεί....», είπε η κ. Βιργινία Στεργίου.