Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευχή για ενότητα και συνεργασία από το Μητροπολίτη Φθιώτιδας προς το Περιφερειακό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 10:58 Ευχή για ενότητα και συνεργασία από το Μητροπολίτη Φθιώτιδας προς το Περιφερειακό Συμβούλιο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 26 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο και Τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη μετέβη στις 2:00 το μεσημέρι  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οδό Αινιάνων στη Λαμία, προκειμένου να χαιρετίσει και να γνωρίσει έναν- έναν προσωπικά τους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Στην είσοδο της αίθουσας, τον Ποιμενάρχη μας καλωσόρισε με εγκαρδιότητα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανός, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψή του ως ευχάριστη έκπληξη.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας έδωσε τον λόγο αμέσως στον κ. Περιφερειάρχη, ο οποίος και παρουσίασε τον Σεβασμιώτατο στα μέλη του Συμβουλίου εκφράζοντας την χαρά του για την τιμητική και συνάμα ευλογημένη παρουσία του στις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, ευχόμενος για ακόμη μία φορά υγιή, καρποφόρα και ευλογημένη Αρχιερατεία.

Τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησαν και καλωσόρισαν αρχικά,  ο Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης και ακολούθως όλοι οι επικεφαλής των μειοψηφικών παρατάξεων της Περιφέρειας, κ. κ. Απόστολος Γκλέτσος, Δημήτριος Αναγνωστάκης, Κατερίνα Μπατζελή και κ. Κωνσταντίνος Μπασδέκης, οι οποίοι ωμίλησαν με θερμά λόγια για την προσωπικότητα του Ποιμενάρχου μας,  ευχόμενοι κι’ αυτοί με την σειρά τους, όπως η Αρχιερατική του Ποιμαντορία στην Εκκλησία της Φθιώτιδος, στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών ευχαρίστησε από καρδιάς το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν, για τις εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του, αλλά  και για την στήριξή τους στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Εδήλωσε ότι η σημερινή παρουσία του στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι τιμή και για εκείνον και για την τοπική μας Εκκλησία και παρότρυνε τα μέλη σε γόνιμους και έντονους διαλόγους και σε αγαστή συνεργασία. Κατέκλεισε δε  τον σύντομο χαιρετισμό του με μηνύματα αγάπης και σύγκλισης προς όλους, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας με σκοπό το κοινό καλό του τόπου μας και των πολιτών του. Εδήλωσε δε ότι,  σέβεται τους διακριτούς ρόλους ανάμεσα στο έργο Εκκλησίας και Πολιτείας και παρεκάλεσε στην συσπείρωση των δυνατοτήτων αμφοτέρων των πλευρών, ώστε με αγάπη,  ενότητα και συνεργασία να προσφέρουν κατά το μέγιστο δυνατό, στις πολυποίκιλες ανάγκες της κοινωνίας με γνώμονα το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων και κυρίως των αδυνάτων.