Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποψήφιος στο «γαλάζιο ψηφοδέλτιο» της ΚΕΔΕ ο Δημήτρης Τζιαχρήστας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 16:30 Υποψήφιος στο «γαλάζιο ψηφοδέλτιο» της ΚΕΔΕ ο Δημήτρης Τζιαχρήστας

Το όνομα του συμπεριελήφθη στο ενιαίο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις εκλογές στην Κεντρική Ένωση Δήμων.

Την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, συνέρχεται η ΙΣΤ΄ Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης καθώς και του νέου  Εποπτικού Συμβουλίου για τη νέα δημοτική περίοδο 2019 - 2023.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND , Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα).

Στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, η Φθιώτιδα είχε δύο εκπροσώπους ήτοι των πρώην Δήμαρχο Δομοκού Δημήτρη Τζιαχρήστα, ο οποίος είχε εκλεγεί και στην 11μελη Εκτελεστική Επιτροπή και των πρώην Δήμαρχο Λαμιέων, ως Δημοτικό Σύμβουλο και νυν βουλευτή Γιώργο Κοτρωνιά. Επιπλέον ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος είχε εκλεγεί στο 7μελες Εποπτικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση του λεγόμενου «γαλάζιου ψηφοδελτίου» επιβεβαίωσε τη συμμετοχή στις εκλογές του πρώην Δημάρχου Δομοκού Δημήτρη Τζιαχρήστα (ο οποίος ήταν και στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου). Επίσης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπάρχουν οι Δήμαρχοι Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς και Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας.

Να σημειωθεί ότι τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ απαρτίζουν 528 σύνεδροι.

Ο αριθμός αυτός αναλύεται στους 332 δημάρχους όλης της χώρας, 178 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι - εκπρόσωποι κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στη ΓΣ της ΚΕΔΕ και τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού και Εποπτικού  Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που έχουν επανεκλεγεί  και είναι 18.  Σύνολο, 528 σύνεδροι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, αποτελείται από 31 μέλη. Στο σύνολο των μελών αυτή τη φορά, τα 20 είναι δήμαρχοι και 11 δημοτικοί σύμβουλοι. Στους 20 δημάρχους συμπεριλαμβάνεται και ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος δεν εκλέγεται καθώς μετέχει αυτοδικαίως.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μάλιστα θα είναι αυτός που θα καλωσορίσει αύριο τους συνέδρους.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, εκλέγονται είτε κατά συνδυασμούς είτε κατά μεμονωμένες υποψηφιότητες. Το 7μελες Εποπτικό Συμβούλιο, εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Στη συνέχεια και εντός δέκα ημερών από τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει η εκλογή Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών Εκτελεστικής Επιτροπής ΚΕΔΕ, σε ειδική συνεδρίαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ανάμεσα στα μέλη του, με μυστική ψηφοφορία τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρους και τον Γενικό Γραμματέα.

Στην ίδια συνεδρίαση και μετά την εκλογή του Προεδρείου, το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει με μυστική ψηφοφορία, ανάμεσα στα μέλη του, τα υπόλοιπα 7 μέλη της 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα τέσσερα, είναι τα μέλη του Προεδρείου.

Το Πρόγραμμα των εργασιών της ΙΣΤ΄  Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής:

 09.00  -10.30: Διαπίστευση συνέδρων 

10.30 – 11.00:  Διαπίστωση απαρτίας

Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Έγκριση Κανονισμού Εργασιών ΙΣΤ΄ Γενικής Συνέλευσης

11.00 -12.00: Καλωσόρισμα δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη

Χαιρετισμός προέδρου ΚΕΔΕ  Γ.  Πατούλη 

Ομιλία υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου

12.00 – 13.00: Τοποθετήσεις Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων 

13.00 -14.30: Διάλειμμα

14.30: Έναρξη  διαδικασιών εκλογής μελών Διοικητικού και  Εποπτικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ, δημοτικής περιόδου 2019 - 2023

18.30: Λήξη ψηφοφορίας

Καταμέτρηση ψήφων -  Ανακοίνωση αποτελεσμάτων