Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χειμάρας: «Εξαντλητικά αργά ρυθμοί για το φυσικό αέριο»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 23:07 Χειμάρας: «Εξαντλητικά αργά ρυθμοί για το φυσικό αέριο»

Την άκρως επιτακτική ανάγκη για επιτάχυνση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου, υπογράμμισε στην ομιλία του ο Βουλευτής Θέμης Χειμάρας με αφορμή την ψήφιση του  Νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας.

Το Σχέδιο Νόμου αφορά στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ, την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, την ενίσχυση των ΑΠΕ αλλά και την εισαγωγή προνομίων όσον αφορά τους κατ' επάγγελμα αγρότες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Χειμάρας  τάχθηκε υπέρ των προωθούμενων ρυθμίσεων που είναι ικανές να επιταχύνουν τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας. 

Δεν παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι οι εξαντλητικά αργοί ρυθμοί της επέκτασης των δικτύων διανομής στις περιφερειακές πόλεις όπως η Λαμία, θέτουν σε κίνδυνο το ίδιο το έργο και τη διασφαλισμένη χρηματοδότησή του από πόρους των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων κάθε Περιφέρειας.

Ενδεικτική της ομιλίας του, είναι η δήλωση του κ. Χειμάρα στην οποία αναφέρει:

«Σήμερα, θέτουμε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ σε σωστές βάσεις και βάζουμε τη ΔΕΗ σε νέα, βιώσιμη και αναπτυξιακή τροχιά . Επιτέλους, η χώρα έχει τα εφόδια για να βγει από το ενεργειακό τέλμα στο οποίο περιήλθε μετά από τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

Και δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Το επόμενό μας βήμα, όπως είχα αναφέρει και στην από 11/9/2019 ερώτησή μου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, είναι η άμεση προκήρυξη όλων των διαγωνισμών για την εκτέλεση των έργων επέκτασης των δικτύων φυσικού αερίου καθώς και η άμεση λειτουργία των περιφερειακών γραφείων της ΔΕΔΑ στη Λαμία και στα υπόλοιπα περιφερειακά αστικά κέντρα.»