Γιατί τόση γαϊδουριά άραγε;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 09:03 Γιατί τόση γαϊδουριά άραγε;

Το ασθενοφόρο να ουρλιάζει και οι οδηγοί στην πορεία τους…

Μεσημέρι στο κέντρο της Λαμίας και το ΕΚΑΒ δέχεται κλήση για ηλικιωμένο που λιποθύμησε μέσα σε φαρμακείο στην πλατεία Λαού.

Η ώρα είναι ελάχιστα πριν τη 1:00΄το μεσημέρι και η κίνηση υπερβολική. Σε λιγότερο από 10 λεπτά (13:06’) έχοντας φθάσει στο σημείο το μόνο που… ακούω είναι σειρήνες να ουρλιάζουν.

Βλέπω λοιπόν στην οδό Όθωνος μετά την διασταύρωση με την Αγίου Νικολάου να προσπαθεί το ασθενοφόρο να φτάσει στην πλατεία που απέχει 50 με 60 μέτρα!

Η συγκεκριμένη απόσταση τελικά διανύθηκε σε περίπου 5 λεπτά! Ναι καλά διαβάσατε και η σειρήνα να ουρλιάζει (η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 13:12’.58). Και κανένας ή καμία οδηγός να μην κάνει στην άκρη ή να στρίβει σε άλλον δρόμο προκειμένου να ξεμπλοκάρει η οδός που πράγματι ήταν ασφυκτικά γεμάτη από αυτοκίνητα. Η ουρά είχε μπλοκάρει ένα τετράγωνο πιο πάνω στην οδό Καζούλη αλλά για την κάλυψη αυτής της ελάχιστης απόστασης δεν έφταιγε η γαϊδουριά του παρκαρισμένου στη στροφή.

Κάπου εκεί επενέβη ένας αστυνομικός που έβαλε ένα ένα στην άκρη, όπως οι ναυτεργάτες τα αυτοκίνητα στα καράβια και ξεμπλόκαρε αυτά τα μέτρα για να φθάσει το ασθενοφόρο στον προορισμό του!

Το περιστατικό, όπως πληροφορήθηκα, αντιμετωπίσθηκε ικανοποιητικά από τους ανθρώπους του φαρμακείου και ο άνθρωπος δεν κινδύνευσε, αν όμως – λέω ΑΝ – από αυτά τα σχεδόν 10 επιπλέον λεπτά (το ασθενοφόρο δεν είχε κολλήσει μόνο στα τελευταία 50 μέτρα) κρινόταν αν θα ζούσε ή αν πέθαινε, πόσο σημαντικό θα ήταν κάποιοι ή κάποιες να ξεβολευτούν ή να στρίψουν σε δρόμο που δεν ήταν ο προορισμός τους προκειμένου να επιτρέψουν τη διέλευση του ασθενοφόρου;

Γιατί τόση γαϊδουριά επιτέλους;

ΥΓ: Μπράβο στα παιδιά του ΕΚΑΒ για τις γρήγορες κινήσεις τους να βρεθούν στον άνθρωπο που είχε ανάγκη και σε όσους του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Μπράβο επίσης στον αστυνομικό που προσέγγισε με τα πόδια στην μποτιλιαρισμένη οδό και ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανοίξει το δρόμο.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση