Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλόκο στο μπλόκο από την αστυνομία στους αγρότες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 16:24 Μπλόκο στο μπλόκο από την αστυνομία στους αγρότες

Μικρή συμμετοχή, αναβολή και… χαλάστρα από την αστυνομία σε μία περίπτωση, ήταν ο απολογισμός της πρώτης ημέρας των κινητοποιήσεων των αγροτών στη Θεσσαλία.

Στην Καρδίτσα όπου είχε προγραμματιστεί το μπλόκο των αγροτών στο Δέλτα του Ε65, η αστυνομία βάζοντας κλούβα στη μέση του δρόμου, έκανε χαλάστρα στα σχέδια των αγροτών που περιορίστηκαν τελικά να μεταφέρουν τα τρακτέρ τους σε σημείο επί της Επαρχιακής Οδού Καρδίτσας - Παλαμά (μετά το "Δέλτα" στο δρόμο Παλαμά).

Προηγήθηκε νωρίτερα ένταση και καταγγελίες των αγροτών - διαδηλωτών για επιστράτευση των ΜΑΤ.

Δείτε τα βίντεο από το KarditsaLive.net:

Πάντως όσο οι αγρότες ακόμη και με τα πόδια ήσαν στον Ε65 η κυκλοφορία είχε διακοπεί.

Νωρίτερα στα Φάρσαλα η κινητοποίηση των αγροτών αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας και θα αποφασίσουν εκ νέου για το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων τους. Η ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ:

«Λόγω έντονης βροχόπτωσης η οποία ξεκίνησε από τα ξημερώματα στην επαρχία Φαρσάλων και συνεχίζεται μέχρι και τώρα το σημερινό συλλαλητήριο αναβάλλεται. Το απόγευμα στις 5 μ.μ στο Βασιλί θα γίνει εκ νέου σύσκεψη, ώστε να αποφασίσουν οι αγρότες για τις επόμενες κινήσεις τους».

Τέλος, μικρή ήταν η συμμετοχή των αγροτών στο κόμβο Γαλήνης – έξω από τη Λάρισα. Οι εκπρόσωποι των αγροτών ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη.