Τι ζητάει ο Σαρακιώτης από τον Κικίλια για την επιλογή Διοικητή στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 17:32 Τι ζητάει ο Σαρακιώτης από τον Κικίλια για την επιλογή Διοικητή στο Νοσοκομείο Λαμίας

Το κείμενο της ερώτησης...

Καταστάσεις όπως αυτές που δημιουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και αλλού, με κομματικές επιλογές για τη θέση του Διοικητή που ξεσήκωσαν την κοινή γνώμη και καυτηρίασε και ο ίδιος δημόσια, φαίνεται να θέλει να προλάβει για το ΓΝ Λαμίας, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 4/12/2019 προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι δεδομένη η απομάκρυνση του νυν Διοικητή Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη που αναλαμβάνει – μετά τη δημοσίευση σχετικού ΦΕΚ – ως Διοικητής του Γ.Ν. Χαλκίδας & Γ.Ν. – Κ.Υ. Καρύστου & Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης και ο κ. Σαρακιώτης ζητεί να μάθει αν θα προκηρυχθεί η θέση «χωρίς περιορισμούς» και μάλιστα με την Επιτροπή που προβλέπεται για την αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων και που είναι υποχρεωμένη από το νόμο για τη σύνταξη του καταλόγου αξιολόγησης που εισηγείται στον υπουργό. Διατυπώνει μάλιστα την απορία αν συγκροτήθηκε η Επιτροπή για τις τοποθετήσεις που προηγήθηκαν.

Ουσιαστικά, ο κ. Σαρακιώτης ζητεί να συμβούν αυτά που προβλέπονται από το νόμο στην περίπτωση προκήρυξης της θέσης για το ΓΝ Λαμίας υπογραμμίζοντας «την εύλογη ανησυχία της κοινής γνώμης ως προς την αναγκαιότητα διαφύλαξης του συστήματος υγείας και των νοσοκομείων από επιλογές που δεν πείθουν, για την εμπειρία ως προς τον τρόπο διοίκησης νοσοκομειακών μονάδων και τη γνώση των σύγχρονων μεθόδων της», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης στην ερώτησή του ο κ. Σαρακιώτης, καταθέτει την άποψή του σχετικά με τα βήματα προόδου που έγιναν στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο με τη στελέχωσή του με προσωπικό πολλών ειδικοτήτων αλλά και με την αγορά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, αλλά συγχρόνως και την ανησυχία του για τις πρόσφατες αντιδράσεις της κοινωνίας σχετικά με τον τρόπο επιλογής των Διοικητών και των Αναπληρωτών Διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε παρακάτω όλη την ερώτηση του Φθιώτη βουλευτή για τον τρόπο επιλογής του νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

Υπουργό Υγείας

Θέμα:  «Τρόπος επιλογής του νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας»

Με την από 22 Νοεμβρίου 2019 ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας δημοσιοποιήθηκε ο ορισμός εκατόν δώδεκα (112) Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας, ο τρόπος του οποίου όπως φυσικά γνωρίζετε προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εκ μέρους των Επιστημονικών Οργανώσεων, του Τύπου και πρωτίστως της κοινωνίας. Επιπροσθέτως και στο πλαίσιο των ανακοινωθέντων, έλαβε χώρα η απομάκρυνση του πρώην Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας και η τοποθέτηση του στην αντίστοιχη θέση του Γ.Ν. Χαλκίδας & Γ.Ν. – Κ.Υ. Καρύστου & Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υφίσταται Διοικητής στο Γ.Ν. Λαμίας, παρά μόνον ο προηγουμένως ορισθείς Αναπληρωτής Διοικητής.

Εντός της υπ’ αριθ. Γ4β/Γ.Π.οικ.64657/13-09-2019 Πρόσκλησης Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ., γίνεται μνεία στα απαραίτητα και τα συνεκτιμώμενα προσόντα, καθώς και αυτολεξεί αναφέρεται ότι: «Η Επιτροπή εξετάζει τα στοιχεία των φακέλων των υποψηφίων που θα διαβιβαστούν σε αυτήν. Στη συνέχεια συντάσσει κατάλογο αξιολόγησης και εισηγείται στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος και διορίζει τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές», όπως άλλωστε ορίζεται από τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 4052/2012, τις οποίες και λαμβάνει υπ’ όψιν η ως άνω πρόσκληση (στοιχείο 1α).

Επειδή δεν υφίσταται εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου σχετική ενημέρωση, περί του αν συγκροτήθηκε και λειτούργησε η ως άνω αναφερόμενη Επιτροπή εξέτασης στοιχείων των κατατεθέντων φακέλων των υποψηφιοτήτων.

Επειδή δεν υφίσταται εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου ενημέρωση, περί του αν συνετάγη ο κατά νόμο προβλεπόμενος κατάλογος αξιολόγησης και αν ακολούθως υπήρξαν σχετικές εισηγήσεις προς τον αποφασίζοντα Υπουργό.

Επειδή οι αποφάσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, προξένησαν την εύλογη ανησυχία της κοινής γνώμης ως προς την αναγκαιότητα διαφύλαξης του συστήματος υγείας και των νοσοκομείων από επιλογές που δεν πείθουν, για την εμπειρία ως προς τον τρόπο διοίκησης νοσοκομειακών μονάδων και τη γνώση των σύγχρονων μεθόδων της, στοιχεία τα οποία και αποτελούν σημαντικό εχέγγυο για την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση μίας υγειονομικής δομής.

Επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, μέσω της στελέχωσης του με προσωπικό πολλαπλών ειδικοτήτων και αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Σε ότι αφορά την περίπτωση του Γ.Ν. Λαμίας προτίθεσθε να προβείτε στην έκδοση νέας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της θέσεως του Διοικητή, με τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων χωρίς περιορισμούς και ακολούθως μεριμνήσετε για τη λειτουργία της Επιτροπής εξέτασης των φακέλων των υποψηφίων και την εκ μέρους της ύπαρξη των σχετικών εισηγήσεων ;
  2. Προτίθεσθε να συνεκτιμήσετε εμπράκτως τα εντός της ως άνω τιθέμενης υπ’ όψιν Σας αναφερόμενα κριτήρια και ακολούθως προβείτε σε συνεντεύξεις των υποψηφίων, όπως άλλωστε και συνέβη κατά το παρελθόν για λογαριασμό του εν λόγω νοσοκομείου, καθώς και για τη στελέχωση των διοικήσεων άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου της περιοχής;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com