Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβαθμίζεται η 695 ΑΒΠ - Τελετή αποφοίτησης πυροτεχνουργών (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 19:26 Αναβαθμίζεται η 695 ΑΒΠ - Τελετή αποφοίτησης πυροτεχνουργών (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Για πρώτη φορά παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ η τελετή αποφοίτησης νέων πυροτεχνουργών του Βασικού Σχολείου Πυρομαχικών και Εξουδετέρωσης - Καταστροφής Πυρομαχικών & Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD - IED).

Στη μεγαλύτερη μονάδα πυρομαχικών στην Ελλάδα, την 695 ΑΒΠ, που βρίσκεται στο Αυλάκι Στυλίδας, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, όπου παρακολούθησε την τελετή αποφοίτησης των νέων πυροτεχνουργών του στρατού.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού τόνισε ότι επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη μονάδα για δυο λόγους. Ο ένας είναι για να τιμήσει αυτούς που έχουν χαθεί στο καθήκον και ο άλλος για να διαβεβαιώσει ότι η μονάδα θα αναβαθμιστεί στο άμεσο μέλλον.

Ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ, Συνταγματάρχης Γεώργιος Μουρουζίδης, είπε ότι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους απόφοιτους του διακλαδικού σχολείου Πυροτεχνουργών, για το υψηλό ηθικό και την ψυχική δύναμη που επέδειξαν «Αποδείξατε στην πράξη ότι οι λέξεις φόβος και κίνδυνος δεν υφίστανται στο λεξιλόγιό σας...», δήλωσε ο κ. Μουρουζίδης, ο οποίος τόνισε ότι για πρώτη φορά γίνεται τελετή αποφοίτησης της σχολής παρουσία Α/ΓΕΣ , αλλά και όλων των τοπικών και Πολιτειακών Αρχών.

Ειδική τιμητική διάκριση έλαβε η ανθυπολοχαγός Ναταλία Δρακοπούλου, η οποία ήταν η πρώτη των πρώτων από τους αποφοιτήσαντες πυροτεχνουργούς (επόμενη φώτο).

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στον Α/ΓΕΣ ειδικός εξοπλισμός που διαθέτει η Διμοιρία Εξουδετέρωσης Βομβών και ο οποίος χρησιμοποιείτε στην εξουδετέρωση - καταστροφή πυρομαχικών και εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης συνομίλησε με τους αποφοιτήσαντες πυροτεχνουργούς όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ΣΞ-ΠΑ-ΠΝ-ΓΕΕΦ-ΛΣ.

Μετά τη λήξη της τελετής αποφοίτησης στην 695 ΑΒΠ ο Νίκος Σταυρογιάννης με τον Αρχηγό του ΓΕΣ είχαν ιδιαίτερη συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα για το θέμα του ΚΕΥΠ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Λαμιέων είχε επικοινωνία για το θέμα και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο (δείτε σχετική ανάρτηση).

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την τελετή αποφοίτησης των νέων Πυροτεχνουργών και τις δηλώσεις του Α/ΓΕΣ για την 695 ΑΒΠ:

Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την τελετή αποφοίτησης νέων πυροτεχνουργών του Βασικού Σχολείου Πυρομαχικών και Εξουδετέρωσης - Καταστροφής Πυρομαχικών & Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD - IED).