Συμεών: «Είμαι εδώ για να ενώνω και να συνθέτω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 08:40 Συμεών: «Είμαι εδώ για να ενώνω και να συνθέτω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διακριτός ο ρόλος του Επισκόπου… Δε θα ξανακαθίσω στην καρέκλα αυτή.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων, παρευρέθη κατόπιν σχετικής πρόσκλησης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Όπως και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού την περασμένη εβδομάδα ο Ποιμενάρχης της Φθιώτιδας, απηύθυνε χαιρετισμό αγάπης ξεκαθαρίζοντας τον διακριτό του ρόλο σε σχέση με των υπολοίπων στο ίδιο τραπέζι, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να ξανακαθίσει σε αυτή την καρέκλα…

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ρόλος του Επισκόπου είναι συγκεκριμένος και «η εξουσία του είναι μόνο να αγαπά, να ενώνει και να συνθέτει…». Έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του ΔΣ για να βοηθήσει όπου μπορεί και ειδικά σε θέματα που αφορούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με την τοποθέτηση του κ. Συμεών:

Η δήλωση του Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου:

«Σήμερα είχαμε την μεγάλη χαρά να υποδεχθούμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Συμεών.

Η παρουσία μιας τόσο φωτισμένης προσωπικότητας στο ανώτατο δημοκρατικό όργανο του Δήμου μας, έστω και στα πλαίσια μιας εθιμοτυπικής επίσκεψης, ήταν μια ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί και μια νέα αρχή για τις σχέσεις Δήμου και Μητρόπολης.


 

Έχοντας και επίσημα την ευχή του Δεσπότη μας, ελπίζουμε να μας συντροφεύει στις αποφάσεις μας η θεία φώτιση και οι αρχές της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης που ο ίδιος ο Μητροπολίτης μας πρεσβεύει ως βασικούς πυλώνες της ποιμαντορίας του...»

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση