Φωτογραφίες και βίντεο από τη διάσωση πληρώματος φορτηγού πλοίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 23:13 Φωτογραφίες και βίντεο από τη διάσωση πληρώματος φορτηγού πλοίου

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Σκύρου….

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τετάρτης, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την οποία παρελήφθησαν με ασφάλεια δέκα τέσσερις (14) αλλοδαποί επιβαίνοντες (όλοι Ουκρανοί), μέλη πληρώματος Φ/Γ πλοίου.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μέσω ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, πρωινές ώρες σήμερα, για  ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Φ/Γ «NEW LEO» σημαίας Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, παρουσίασε κλίση εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου του. Ο Κυβερνήτης του ανωτέρω πλοίου αιτήθηκε την εγκατάλειψή του, καθότι το πλοίο είχε λάβει κλίση περίπου 30 μοιρών.

Η επιχείρηση έγινε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες με βόρειους ανέμους που έφταναν τα 9 μποφόρ. Συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο (2) πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε (5) παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα (1) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο (2) ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία παρέλαβαν με ασφάλεια τους δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στην Σκύρο.

Διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σκύρου, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο εξ αυτών φέρουν τραύματα και χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας. Από το Δήμο Σκύρου βγήκε ανακοίνωση για τη δωρεά ρούχων για τους 14 άνδρες δίνοντας και σχετικό τηλέφωνο επικοινωνίας (2222350300).

Το εν λόγω πλοίο παραμένει στην περιοχή διατηρώντας κλίση χωρίς να έχει, μέχρι στιγμής, παρατηρηθεί ρύπανση.

Δείτε και το σχετικό βίντεο από το ρεπορτάζ του Alpha:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση