Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Ιουνίου 2015 08:14 Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Πτώση της θερμοκρασίας 3 με 4 βαθμούς και άστατος καιρός το Σαββατοκύριακο και στη Στερεά...

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής στην Χαλκιδική, Σποράδες, βόρεια Εύβοια, Μαγνησία και ανατολική-νότια Φθιώτιδα όπου αναμένονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές συνοδεία χαλαζοπτώσεων.

Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα με τους βοριάδες στο Αιγαίο να εξασθενούν και τη θερμοκρασία να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού έως και την Τετάρτη θα είναι οι τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση από τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Πτώση της θερμοκρασίας και άστατος καιρός προβλέπεται το τριήμερο στο νομό με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Η κακοκαιρία θα κορυφωθεί το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική και νότια Φθιώτιδα όπου δεν αποκλείονται ακόμη και χαλαζοπτώσεις. Από το απόγευμα της Κυριακής και έπειτα προβλέπεται σταδιακή βελτίωση.
 
Πιο αναλυτικά:
 
Το Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι και έπειτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην ανατολική και νότια Φθιώτιδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-28 βαθμούς.
 
Την Κυριακή προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 18-25 βαθμούς.
 
Την Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-25 βαθμούς.
 
Ο καιρός στην Ελλάδα
 
Το Σάββατο στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά.
 
Την Κυριακή στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του βορείου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν Β-ΒΑ 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στην ανατολική χώρα.
 
Την Δευτέρα στα ανατολικά και νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3-5 και στα ανατολικά 5-7 μποφόρ, αλλά σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε Β-ΒΔ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.