Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος αλλοδαπών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 18:05 Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος αλλοδαπών

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της και αναζητούνται άλλα δύο. Εξιχνιάσθηκαν 2 ληστείες και 1 απόπειρα ληστείας, σε βάρος αλλοδαπών, οι οποίοι διέμεναν σε επιχειρήσεις όπου εργάζονταν.

Την άκρη του νήματος για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος αλλοδαπών, σε περιοχές της Θήβας, βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από πολύμηνη έρευνα.

Τα θύματα των ληστειών διέμεναν σε επιχειρήσεις στην ανωτέρω περιοχή, όπου και εργάζονταν, ενώ δράστες είναι έξι επίσης αλλοδαποί εκ των οποίων οι τέσσερις συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (09-12-2019) το πρωί.

Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τρεις (3) άνδρες, ηλικίας 43, 42 & 38 ετών, καθώς και μία 30χρονη, ενώ αναζητούνται ακόμα ένας 43χρονος και μία 28χρονη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ένοπλων ληστειών, καθώς και κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, τα μέλη είχαν ενωθεί σε ομάδα, με συγκεκριμένη δομή και δράση, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2018, ενώ όπως προέκυψε ενέχονται σε δύο (2) υποθέσεις ληστειών και μία απόπειρα ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 31-03 έως 04-11-2018.

Στόχος τους ήταν αλλοδαποί που διέμεναν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ορνιθοτροφεία, φυτώρια), οι οποίες δεν διέθεταν συναγερμούς και καταγραφικά συστήματα, ενώ βρίσκονταν σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, προτιμούσαν να δρουν βραδινές ώρες, ενώ διέπρατταν τις ληστείες με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες τύπου full face και χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο για την απειλή των θυμάτων τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις ασκούσαν σωματική βία, τραυματίζοντας τα θύματά τους με αιχμηρά ή άλλα αντικείμενα, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα.

Επιπλέον, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στον αέρα για εκφοβισμό των θυμάτων τους, ενώ ένα από τα μέλη τους, ήταν ήδη υπάλληλος σε μία εκ των επιχειρήσεων, λειτουργώντας ως πληροφοριοδότης της ομάδας.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, καθώς και στα οχήματά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 22 κινητά τηλέφωνα, 4 αναδιπλούμενα μαχαίρια και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση