Έκτακτο: Μπουρίνια από το βράδυ στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Ιουνίου 2015 14:37 Έκτακτο: Μπουρίνια από το βράδυ στη Φθιώτιδα

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η Φθιώτιδα και άλλες περιοχές, κυρίως Λοκρίδα και ανατολική Στερεά, με έντονες καταιγίδες από απόψε τα μεσάνυχτα - Βροχερός ο καιρός και την Κυριακή...

Τα μπουρίνια θα "χτυπήσουν" περιοχές γύρω από τον Μαλιακό, αλλά θα επηρεάσουν και την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από αργά το βράδυ του Σαββάτου και καθ' όλη τη διάρκεια της Κυριακής στην Χαλκιδική, Σποράδες, βόρεια Εύβοια, Μαγνησία και Φθιώτιδα όπου αναμένονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές συνοδεία χαλαζοπτώσεων.

Ειδικότερα στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, από σήμερα αργά το βράδυ και κυρίως από τα μεσάνυχτα και έπειτα αναμένονται μπουρίνια κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού (με έμφαση στο τμήμα από τα Καμένα Βούρλα μέχρι την Αταλάντη).

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά περιόδους στο νομό και κατά τη διάρκεια της Κυριακής. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν από το βράδυ της Κυριακής και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας θα σταματήσουν παντού.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Από αργά το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 16-22 βαθμούς.
 
Την Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-25 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση