Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Λαμίας: Προσοχή στην επιλογή νέας Διοίκησης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 11:57 Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Λαμίας: Προσοχή στην επιλογή νέας Διοίκησης

Δελτίο τύπου όπου διατυπώνουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με την αλλαγή στη διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας, εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Λαμίας και Κέντρων Υγείας.

Όπως φαίνεται δε συμφωνούν με τις αλλαγές προσώπων μόνο και μόνο επειδή άλλαξε η κεντρική πολιτική ηγεσία, ενώ ζητούν η νέα επιλογή να γίνει με «τη δέουσα προσοχή».

Διαβάστε το σχετικό κείμενο:

«Με αφορμή την ανακοίνωση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές στις διοικήσεις ενός μεγάλου μέρους των Νοσοκομείων της χώρας καθώς και για την αλλαγή διοίκησης στο Γ. Νοσοκομείο Λαμίας, θα θέλαμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

  • Η αλλαγή της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας ενός Υπουργείου δεν είναι απαραίτητο να συνάδει με αλλαγές στις διοικήσεις των μεγάλων οργανισμών.
  • Οποιεσδήποτε αλλαγές διοικήσεων από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κρίνεται σκόπιμο να γίνονται στο τέλος της θητείας τους και μετά από την αξιολόγηση του έργου τους.
  • Τα κριτήρια επιλογής του Υπουργείου Υγείας για την διοικητική στελέχωση ενός Νοσοκομείου πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένα, όπως η εμπειρία και η γνώση του υποψηφίου στην διοίκηση- οικονομικά μονάδων υγείας, προκειμένου αυτός που έχει επιλεχθεί, να ανταποκρίνεται στη διαχείριση τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και του περιορισμένου προϋπολογισμού ενός Νοσηλευτικού Ιδρύματος .

Εδώ και πολλά χρόνια, το Γ. Νοσοκομείο Λαμίας, ταλανίζεται από προβλήματα υποστελέχωσης και ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής. Επιπλέον, κατά το παρελθόν (2015-17), λόγω της μη σύστασης του Διοικητικού Συμβουλίου του , αντιμετώπισε πολλές δυσχέρειες.

Είναι επιτακτική ανάγκη, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δώσει την δέουσα προσοχή στο ζήτημα του ορισμού της νέας διοίκησης του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας, μιας και το εν λόγω Νοσοκομείο, καλύπτει τις υγειονομικές  ανάγκες  ενός  μεγάλου μέρους του πληθυσμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και Κέντρων Υγείας, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε διοίκηση,  αταλάντευτα και με αίσθημα ευθύνης,  θα συνεχίσει να επιδιώκει την  βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, προκειμένου να προσφέρονται  ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες».