Στο Δήμο Θηβαίων η Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 19:25 Στο Δήμο Θηβαίων η Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

Για τον έλεγχο κατολισθητικών φαινομένων στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας …

Ο Δήμος Θηβαίων, η Π.Ε. Κεφαλονιάς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να ελεγχθούν τα φαινόμενα κατολίσθησης που σημειώθηκαν σε περιοχές τους.

Έτσι με κατεπείγον έγγραφο του ο ΓΓΠΠ Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας τους, την πραγματοποίηση τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης από την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης της ΕΑΓΜΕ:

• για τον οικισμό Αμπελοχωρίου, του Δήμου Θηβαίων, με σκοπό την εξέταση φαινομένων κατολίσθησης μεγάλης έκτασης και των επιπτώσεων της, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες κατασκευές (αγροτικό οδικό δίκτυο και συνωδά έργα).

• για τον οικισμό Νυφίου, του Δήμου Αργοστολίου,  με σκοπό την εξέταση φαινομένου εδαφικής ροής (χειμαρρολάβας) και των επιπτώσεων της, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες κατασκευές (οδικό δίκτυο και συνωδά έργα

• στην περιοχή της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, της Τ.Κ. Πολυδένδρου,  του Δήμου Βέροιας,  με σκοπό την εξέταση φαινομένου βραχοπτώσεων και των επιπτώσεων του, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες κατασκευές (οδικό δίκτυο, κατοικίες και συνωδά έργα)

Σημειώνεται ότι, βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Δήμος Θηβαίων, η Π.Ε. Κεφαλονιάς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δύνανται να λάβουν εντός 24 έως 36 ωρών εισήγηση από την ΕΑΓΜΕ, σχετικά με την επικινδυνότητα του φαινομένου και την ασφάλεια των επηρεαζόμενων κατασκευών της περιοχής, συνοδευόμενη από πρόταση μέτρων, με στόχο τον άμεσο περιορισμό των επιπτώσεων.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση