Σοκ: Μακελειό έξω από σχολείο - Σκοτώθηκαν πατέρας και γιος

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 09:02 Σοκ: Μακελειό έξω από σχολείο - Σκοτώθηκαν πατέρας και γιος

Φονική συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από Γυμνάσιο στις Θεσπιές Βοιωτίας - Οι γονείς έτρεχαν να σώσουν τα παιδιά τους - Από τύχη δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα - Ένα ακόμη άτομο νοσηλεύεται στην εντατική.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε και θύματα μικρά παιδιά στο αιματηρό περιστατικό που έγινε το μεσημέρι, στις Θεσπιές Βοιωτίας με δυο νεκρούς – πατέρα και γιο – και έναν σοβαρά τραυματία – τον ανιψιό του πατέρα. Οι σφαίρες έπεφταν βροχή λίγα μέτρα από την είσοδο σχολείου την ώρα που γονείς είχαν πάει να πάρουν τα παιδιά τους που είχαν σχολάσει.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το μεσημέρι της Παρασκευής (13/12/2019) έξω από σχολείο στις Θεσπιές Βοιωτίας περίπου 6 άτομα έβγαλαν όπλα και άρχισε κανονική μάχη. Νεκροί έπεσαν από την συμπλοκή πατέρας και γιος, ενώ σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ανιψιός του πατέρα με διαμπερές τραύμα στο συκώτι από πυροβόλο όπλο.

Την ώρα που γινόταν το μακελειό με καταιγισμό πυρών οι τελευταίοι γονείς έπαιρναν τα παιδιά τους από το σχολείο και άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.

Δράστες και θύματα είναι πρώην συνέταιροι και συγγενείς, και τώρα είχαν ανταγωνιστικές εταιρείες σεκιούριτι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πατέρας και γιος είχαν εταιρεία σεκιούριτι η οποία είχε αναλάβει την φύλαξη του σχολείου. Όμως, ο δήμος ανέθεσε την φύλαξη στην εταιρεία του ανιψιού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ανιψιός μετέβη στο σχολείο με άλλα δυο άτομα προκειμένου να κατεβάσει την διαφημιστική πινακίδα του θείου του και να βάλει της δικής του εταιρείας.

Δυο νεκροί

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στις Θεσπιές Βοιωτίας από την φονική συμπλοκή με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες εταιρειών σεκιούριτι, έξω από Λύκειο της περιοχής. Νεκρός είναι ένας 66χρονος και ο 34χρονος γιος του.

Από τη φονική συμπλοκή δύο εταιρειών security εκτός από τους δύο νεκρούς (πατέρα και γιο) υπάρχουν και δύο τραυματίες. Ο ένας 50 ετών, ο οποίος είναι συγγενής των θυμάτων, και φέρει τραύματα στο χέρι και στα πλευρά. Διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε ΙΑΣΩ General στην Αθήνα.

Τραυματίας είναι και ο 33χρονος γιος του ιδιοκτήτη της άλλης εταιρείας, που φέρει διαμπερές τραύμα στο συκώτι. Ο πατέρας του συνελήφθη. Θύτες και θύματα έχουν καταγωγή από το χωριό Μαυρομμάτι Βοιωτίας.

Πώς έγινε το μακελειό στη Βοιωτία

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δήμαρχος είχε αναθέσει τη φύλαξη του Λυκείου στις Θεσπιές Βοιωτίας, σε μια εταιρεία σεκιούριτι, ιδιοκτησίας του νεκρού 66χρονου. Όμως έληξε η σύμβαση και αποφασίστηκε να υπογραφεί νέα σύμβαση με την άλλη (ανταγωνίστρια) εταιρεία σεκιούριτι. Μόλις πήγαν οι άνδρες της νέας εταιρείας να αναλάβουν τη φύλαξη του έργου, ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους εργαζομένους της εταιρείας που είχε μέχρι πρότινος τη φύλαξη του Λυκείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ιδιοκτήτες, που είναι ξαδέλφια, παλιά είχαν κοινή εταιρεία σεκιούριτι.

Ωστόσο στην πορεία «τα έσπασαν» έκαναν δύο χωριστές εταιρείες. Η φονική αφορμή δόθηκε με το συγκεκριμένο έργο. Μετά την λήξη της σύμβασης με την μία εταιρεία και την υπογραφή νέου συμβολαίου με την άλλη, ο δήμαρχος Θεσπιών Βοιωτίας, έδωσε εντολή να κατέβει η πινακίδα, η οποία ανέγραφε ποια εταιρεία security προστάτευε το εν λόγω σχολικό ίδρυμα.

Ωστόσο, τα αίματα άναψαν έξω από το σχολείο, όταν πήγαν και οι εκπρόσωποι της εταιρείας που είχε μέχρι πρότινος τη φύλαξη. Ετσι σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πατέρας και γιος που κατά πληροφορίες ήταν ιδιοκτήτες της εταιρείας η οποία έπρεπε να αποχωρήσει από το έργο και να τραυματιστεί ο ανιψιός τους. Από την αστυνομία, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της άλλης εταιρείας, ενώ τραυματίστηκε ο γιος του, που νοσηλεύεται φρουρούμενος, όπως και ο έτερος τραυματίας, σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Στο κρατητήριο οδηγήθηκαν άλλα δύο άτομα που ήταν μαζί με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας που συνελήφθη.

Βίντεο: Εξω από το Λύκειο Θεσπιών Βοιωτίας η ανταλλαγή πυροβολισμών

Διαβάστε και το επίσημο ενημερωτικό από την ΕΛ.ΑΣ.:

Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ επτά ημεδαπών, σημειώθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 το μεσημέρι στις Θεσπιές Βοιωτίας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο εξ’ αυτών.

Η συμπλοκή αποδίδεται σε διαφορές προσωπικής και επαγγελματικής φύσης, μεταξύ δυο ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, στις οποίες δραστηριοποιούντο οι εμπλεκόμενοι. 

Στη συμπλοκή συμμετείχαν, από την μια εταιρεία, ο 33χρονος ιδιοκτήτης της (τραυματίας), άλλος ένας 33χρονος, 28χρονος και 66χρονος, ενώ από τη δεύτερη εταιρεία, ο 34χρονος ιδιοκτήτης της (θανάσιμα τραυματισμένος), 50χρονος (τραυματίας) και 66χρονος (θανάσιμα τραυματισμένος)

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν και οι πέντε εν ζωή εμπλεκόμενοι στη συμπλοκή, με τους δύο τραυματίες να νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε Νοσοκομεία των Αθηνών.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φυσίγγια & δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, δύο κάλυκες & δύο βολίδες πυροβόλου όπλου, καθώς και θραύσμα βολίδας πυροβόλου όπλου, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν.

Στο χώρο του συμβάντος κλήθηκε και προσήλθε Ιατροδικαστής, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής των σορών των θανόντων.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 33χρονου, μη τραυματία, εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (14) μηνών και χρηματική ποινή (800) ευρώ, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (κατοχή - οπλοφορία).

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι τρεις εκ των συλληφθέντων, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση