Λαμία: Έχουν σηκώσει στο πόδι την πόλη με τα «μαϊμού» τροχαία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 08:08 Λαμία: Έχουν σηκώσει στο πόδι την πόλη με τα «μαϊμού» τροχαία

Πατέρας έτρεχε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου ψάχνοντας το παιδί του, ρωτώντας που να δώσει τα χρήματα!...

Είναι απίστευτο το θράσος των απατεώνων που προσποιούμενοι πρόσωπα είτε του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του υποψήφιου θύματος, είτε το γιατρό, είτε τον αστυνομικό, τηλεφωνούν υποτίθεται να ενημερώσουν ότι αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο.

Στο LamiaReport η πρώτη καταγγελία μας ήρθε από αναγνώστρια το μεσημέρι της Κυριακής (15/12) η οποία ευτυχώς ήταν ενημερωμένη και δεν ανησύχησε. Μέχρι το μεσημέρι της επομένης όμως, φτάσαμε αισίως στις οκτώ (8) καταγεγραμμένες απόπειρες εξαπάτησης από την εγκληματική ομάδα που είναι… ξενόφερτη!

Η πιο τραβηγμένη περίπτωση καταγράφηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (16/12) με έναν κύριο να φτάνει εμφανώς ταραγμένος στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας και να αναζητά τον τραυματία γιο του. Έψαχνε μάλιστα τον υπεύθυνο να του δώσει τα χρήματα που του ζήτησαν για να τον σώσει!

Δημιουργήθηκε αναστάτωση και χρειάστηκε η επέμβαση των προϊσταμένων ακόμη και της Διοίκησης για να τον ηρεμήσουν και να τον διαβεβαιώσουν ότι δεν υπήρχε τραυματίας με το όνομα του γιου του και ότι είχε πέσει θύμα απάτης. Για κακή του τύχη όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ο γιος του δεν είχε απαντήσει στις κλήσεις του και αυτό τον είχε οδηγήσει σε απόγνωση.

Σε μια άλλη περίπτωση οι απατεώνες τηλεφώνησαν στο ίδιο πρόσωπο στο σταθερό και στο κινητό τηλέφωνο για το ίδιο περιστατικό με τραυματισμό συγγενικού του προσώπου.

Ωστόσο οι απατεώνες δεν είναι τόσο ενημερωμένοι, ούτε ξύπνιοι όπως υποστηρίζουν ορισμένοι. Χαρακτηριστικό το τηλέφωνο σε άλλη Λαμιώτισσα, όπου εκτός του «μαϊμού – γιατρού», στο σενάριο συμμετείχε και μικρό παιδί (;) που έκλαιγε ότι είχε χτυπήσει σοβαρά στο πόδι. Η γυναίκα αντέδρασε ψύχραιμα, καθώς δεν έχει γιο και αναγνωρίζοντας την απάτη έκανε και πλάκα στον τηλεφωνητή που φρόντισε να κλείσει γρήγορα τη σύνδεση. Αναγνώρισε όμως ότι ήταν 100% αλλοδαπός και τα Ελληνικά του ήταν τόσο Ελληνικά όσο και η ιδιότητά του ως γιατρός!

Αντιλαμβάνεστε ότι αν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα έφτασαν τόσες απόπειρες, στην Αστυνομία είναι πολλές περισσότερες. Προφανώς ο εισπράκτορας έχει σταλεί στη Λαμία ή τη Φθιώτιδα και από τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα που θα επιχειρήσουν, προσδοκούν έστω ένα θύμα. Προσέχετε λοιπόν και ενημερώστε προκαταβολικά όχι μόνο τους ηλικιωμένους γονείς σας, αλλά και τους πιο νέους για τα μαϊμού - τροχαία.

Οι πιο ψύχραιμοι από σας, αν θέλετε, βοηθήστε τις αρχές να φτάσουν στα ίχνη τους, καθώς πέρα από την οικονομική ζημιά που προκαλούν, στοιχίζουν και στην υγεία, ηλικιωμένων κυρίως, συμπολιτών μας…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση