Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλοπή σε… ζωντανή μετάδοση – Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 08:45 Κλοπή σε… ζωντανή μετάδοση – Δείτε εικόνες

Πως έπιασαν τον ανήλικο Ρομά να κλέβει από επιχείρηση…

Φωτογραφίες από την κάμερα ασφαλείας του ιδιοκτήτη που έπεσε θύμα κλοπής την Παρασκευή (13/12) στην περιοχή της Κίρρας Φωκίδας, από ανήλικο Ρομά, δημοσίευσε το zougla.gr.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης έχοντας βρεθεί στην ίδια θέση δύο φορές στο παρελθόν, αποφάσισε να βάλει κρυφά on-line κάμερες, οι οποίες και τον ειδοποίησαν την ώρα της κλοπής, ενώ με το βιντεοληπτικό υλικό, οι αστυνομικοί του ΑΤ Ιτέας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν αμέσως τόσο τον ανήλικο, όσο και τον 37χρονο συνεργό του που περίμενε απέξω.

Από τις συλλήψεις που έγιναν οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν διαπιστώσει ότι ενήλικοι Ρομά σπρώχνουν στην παραβατικότητα μικρά παιδιά ώστε στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά, να μην υπάρξει αυτόφωρο για κείνους αλλά ούτε για τα παιδιά που προστατεύονται από τον νόμο. Δεν υπολόγισαν όμως την κάμερα που κατέγραφε τις κινήσεις τους και αποδεικνύει ότι οι ανήλικοι ενεργού βάσει σχεδίου κάποιου μεγάλου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση θυμίζουμε ότι εκτός του 37χρονου στον Εισαγγελέα προσήρθε και ένας 57χρονος, προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης, καθώς πίσω από κάθε παρόμοια κλοπή υπάρχει και ο «επιχειρηματίας» που θα πάρει για ένα κομμάτι ψωμί τα κλοπιμαία.

Ο ηθικός αυτουργός και εγκέφαλος της ομάδας, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και 2.500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.