Ψάχνουν να βρουν τα οστά εύπορης μπαλαρίνας που δολοφονήθηκε στην Αμαλιάπολη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 11:53 Ψάχνουν να βρουν τα οστά εύπορης μπαλαρίνας που δολοφονήθηκε στην Αμαλιάπολη

Έρευνες γίνονται στην περιοχή της Αμαλιάπολης Μαγνησίας για την εύπορη μπαλαρίνα από την Κηφισιά, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας και το πτώμα της δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Η γυναίκα εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 2002 σε ηλικία 70 χρόνων από την Αμαλιάπολη όπου ζούσε τον τελευταίο καιρό.

Τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ο Ανακριτής οδήγησαν την Δικαιοσύνη σε ένα οικόπεδο στην περιοχή, ιδιοκτησίας ενός εκ των καταδικασθέντων για την υπόθεση.

Στο σημείο από το πρωί της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται ανασκαφή κάτω από ένα μικρό εκκλησάκι, με σκοπό να εντοπιστούν τα  της άτυχης γυναίκας και οι έρευνες ενδέχεται να κρατήσουν για ημέρες.

Τον Μάιο του 2018 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδίκασε για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης επιχειρηματία και φίλο της γυναίκας σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών. Τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ενώ τον αθώωσε από τις κατηγορίες της απάτης σε βάρος του δημοσίου και από δύο υπεξαιρέσεις.

Το δικαστήριο καταδίκασε έναν άλλο επιχειρηματία σε κάθειρξη εφτά ετών για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ενώ τον έκρινε αθώο για την απάτη σε βάρος του δημοσίου.

Ένοχος κρίθηκε και ένας γιατρός, ο οποίος καταδικάστηκε σε εφτά χρόνια κάθειρξη με τις ίδιες κατηγορίες.

Το θύμα ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Διατηρούσε σχολή χορού στηνΚηφισιά όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθούν τα ίχνη της είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Βόλου, στο εξοχικό της.

Το μοιραίο λάθος της φέρεται να ήταν ότι εμπιστεύτηκε τα λάθος πρόσωπα για τη διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της, που έφτανε τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου αναφέρει το anikolouli.gr. Έπεσε μ’ αυτόν τον τρόπο στην παγίδα που της έστησαν με το πληρεξούσιο που την έβαλαν να υπογράψει και ξεπουλούσαν την περιουσία της.

Οι συγγενείς ακόμα αναμένουν απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα, που είναι θαμμένη. Ενδεχομένως αυτός ο νέος κύκλος ερευνών που έχει ανοίξει, να δώσει τις απαντήσεις στο θρίλερ της Αμαλιάπολης, μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση