Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας στη Βουλγαρία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 16:27 Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας στη Βουλγαρία

Στο πλαίσιο του Erasmus+...

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Λαμίας στα πλαίσια του σχεδίου «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229» Erasmus+ 2019, πραγματοποίησε την 1η κινητικότητα του προγράμματος με θέμα «Building competitive advantage through personal training» στο Ντόμπριτς της Βουλγαρίας από τις 18 έως και τις 24 Νοεμβρίου 2019.

Στην πρώτη αυτή κινητικότητα συμμετείχαν 2 καθηγητές και 4 μαθητές από κάθε χώρα - μέλος αυτής της εκπαιδευτικής σύμπραξης (Ιταλία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Πολωνία), με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων να ανέρχεται σε 8 εκπαιδευτικούς και 16 μαθητές.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες των 4 ατόμων, με ένα μαθητή από κάθε χώρα (ώστε να προαχθεί η μεταξύ τους διαπολιτισμική αλληλεπίδραση), πραγματοποίησαν επιτυχώς πληθώρα εργαστηριακών ασκήσεων, που αποσκοπούσαν στην αναγνώριση, ανάδειξη και επιβολή της προσωπικής τους ταυτότητας μέσα από το «πλήθος».

Οι εργαστηριακές αυτές ασκήσεις έλαβαν χώρα σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής του Ντόμπριτς (ιδιωτικό σχολείο στο Ντόμπριτς, Βιβλιοθήκη Ντόμπριτς, Πανεπιστήμιο Βάρνας), υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών.

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια της διαπολιτισμικής εμπειρίας, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία της περιοχής, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικά μουσεία (άμεσα συνυφασμένα με την ιστορία της Βουλγαρίας), ενώ μέσα από την γευστική δοκιμασία τοπικών γαστριμαργικών λιχουδιών και την παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών και εθίμων σκιαγραφήθηκε λεπτομερέστερα η πολιτισμική κουλτούρα της περιοχής.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση