Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μισή ντουζίνα συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θήβα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 19:00 Μισή ντουζίνα συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θήβα

Κατασχέθηκαν κατά περίπτωση φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, ακατέργαστη κάνναβη και τσιγαριλίκια.

Ημέρα συλλήψεων για ναρκωτικά ήταν η Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στη Θήβα, καθώς μέσα σε λίγες ώρες είχαμε έξι συλλήψεις, όλες για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η σημαντικότερη υπόθεση καταγράφηκε το απόγευμα εντός της πόλης της Θήβας, με τη σύλληψη ενός 47χρονου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, που περιείχε ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, μεικτού βάρους 128 γραμμαρίων.

Περίπου την ίδια ώρα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, έκαναν έλεγχο σε αυτοκίνητο που επέβαιναν τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 22, 21 και 17 ετών. Σε αυτό βρήκαν και κατάσχεσαν  μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι επιβάτες του οχήματος συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών, ενώ ο 22χρονος οδηγός του οχήματος κατηγορείται και για οδήγηση χωρίς τη σχετική άδεια ικανότητας.

Τέλος στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, δύο (2) νεαροί Έλληνες, ηλικίας 22 και 28 ετών, καθώς μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν στη κατοχή τους και κατασχέθηκαν τρία αυτοσχέδια τσιγάρα, τα οποία περιείχαν μικροποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό.

Σε όλες τις παραπάνω υποθέσεις την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θήβας ανέλαβε τις δικογραφίες.