Επιστολές σε Καραΐσκο και Μπενιάτα από το Σύλλογο Γονέων - Κηδεμόνων 9ου Γυμνασίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 21:35 Επιστολές σε Καραΐσκο και Μπενιάτα από το Σύλλογο Γονέων - Κηδεμόνων 9ου Γυμνασίου

Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Γυμνασίου Λαμίας, λάβαμε και δημοσιεύουμε τις παρακάτω επιστολές προς το Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο και την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα.

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε ,

με την παρούσα επιστολή ,θα θέλαμε να σας κάνουμε κοινωνό στη σχολική καθημερινότητα των παιδιών μας ,κατά τη συγκατοίκησή τους με τα παιδιά που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας .Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

 Να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας ως γονείς και να αγγίξουμε την ευαίσθητη φύση σας ως γονέα και ουχί τον θεσμικό σας ρόλο ως Δήμαρχο .

 Με απόλυτο σεβασμό και διακριτικότητα στα καθημερινά προβλήματα των ΑΜΕΑ ,τα οποία οφείλουμε ως πολιτισμένη και προοδευτική κοινωνία να συμβάλλουμε στην επίλυσή τους ,παρέχοντάς τους τις κατάλληλες δομές και την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή (ισόγεια σχολικά κτήρια με ράμπες και εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν ΟΛΑ τα παιδιά με ειδικές ικανότητες ) , θέλουμε να σας μεταφέρουμε τις εικόνες που μας περιγράφουν τα παιδιά μας (12-15 ετών) και είναι ,αν μη τι άλλο ,σοκαριστικές και δυστυχώς τις βιώνουν χωρίς καμία ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη . Πίσω από ψυχρά κάγκελα που κάποιοι,με μια βεβιασμένη απόφαση ,θέλησαν να εγκλωβίσουν παιδικές ψυχές .

Ομολογουμένως οι περιγραφές των παιδιών μας είναι σοκαριστικές ,όταν καλούνται να βλέπουν καθημερινά ,παιδιά που χτυπούν τα κεφάλια τους στα κάγκελα με ο,τι αυτό συνεπάγεται (τραυματισμοί κλπ),φροντιστές οι οποίοι καλούνται να αλλάξουν πάνες σε παιδιά -ενήλικες (αφού υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις στο ΕΕΕΕΚ) σε κοινόχρηστους χώρους ,επιθέσεις σε καθηγητές του σχολείου μας και σε μαθητές ,ουρλιαχτά που κάνουν και τον πιο ψύχραιμο περαστικό να αναριγεί. (Άραγε τις ανοιξιάτικες -φθινοπωρινές ημέρες που θα χρειάζεται να μείνουν ανοιχτά τα παράθυρα ,πώς θα συγκεντρώνονται στο έργο τους μαθητές και καθηγητές; )

Και αναρωτιόμαστε ως απλοί Άνθρωποι πρωτίστως και έπειτα ως γονείς . Η συστέγαση-συνύπαρξη ,σημαίνει απλή τοποθέτηση μαθητών με ειδικές ικανότητες σε περιβάλλον γενικών σχολείων ; Σημαίνει υποταγή-αποδοχή από μέρους μας ,χωρίς να διανοηθούμε με τι μελανά χρώματα χρωματίζουμε τις ευαίσθητες ψυχές των παιδιών χωρίς καμία προετοιμασία ;

Γιατί πρέπει να δεχτούμε ένα status quo το οποίο δεν μελετήθηκε με τη δέουσα προσοχή , δεν σχεδιάστηκε με γνώμονα τα δικαιώματα όλων των παιδιών στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαιδευτική διαδικασία ;

Ποιος είναι αυτός που θα πάρει την ευθύνη για 255 ψυχές ;

Εμείς ως γονείς πάντως ,σίγουρα δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα ελέω Θεού !

Και εσείς ,από την πλευρά σας κ. Δήμαρχε και βάσει του θεσμικού σας ρόλου αυτή τη φορά ,σας παρακαλούμε να πράξετε με αγάπη και κατανόηση ,ώστε να δοθεί σύντομα ένα τέλος σε όλη αυτή τη κατάσταση που δημιουργήθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη πως το γέλιο ,η χαρά και η ξεγνοιασιά είναι δικαίωμα και ανάγκη για όλα τα παιδιά».

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

«κ. Μπενιάτα ,

στην εορταστική εκδήλωση ,που έλαβε χώρα στο χώρο του ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας (στο κτήριο του 9ου Γυμνασίου Φθιωτιδας που φιλοξενείται) ,για την ημέρα των ΑΜΕΑ και στην οποία παραβρεθήκατε ,σε κάποιο σημείο των δηλώσεών σας αναφερθήκατε επ´ακριβώς σε μια μικρή «νίκη»,η οποία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες «νίκες» στη συνέχεια.

Οι έννοιες «νίκη» και «ήττα» προϋποθέτουν ένα και μόνο ουσιαστικό στοιχείο : ΑΝΤΙΠΑΛΟ!

Εσείς κ. Μπενιατα ,ποιον αντίπαλο είχατε στο μυαλό σας ,όταν κάνατε την επίμαχη δήλωση και θεωρείτε ότι νικήσατε ; Και μάλιστα ότι θα συνεχίσετε να νικάτε και στο μέλλον ;

Ο θεσμικός σας ρόλος ,ως προϊσταμένη περιφερειακής εκπαίδευσης ,δεν σας επιτρέπει να αναφέρεστε σε τέτοιες έννοιες γιατί ,για να έχουν νόημα και ουσία , θα πρέπει να οριστεί και ποιος είναι ο αντίπαλος και τελικά αν υπάρχει αντίπαλος όταν μιλούμε για ΠΑΙΔΙΑ και ΣΧΟΛΕΙΑ!»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση