Φθιώτιδος Συμεών: « Η Εκκλησία μας ανέκαθεν προσέφερε Παιδεία και Πολιτισμό»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 20:41 Φθιώτιδος Συμεών: « Η Εκκλησία μας ανέκαθεν προσέφερε Παιδεία και Πολιτισμό»

«Μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, η Εκκλησία μας ανέκαθεν προσέφερε Παιδεία και Πολιτισμό. Όταν τα πάντα γίνονται με αγάπη και για την αγάπη είναι πάντοτε επιτυχημένα. Η Εκκλησία και οι χριστιανοί που ζουν το Ευαγγέλιο της Αγάπης, ελευθερώνονται πραγματικά από κάθε αγκύλωση, από κάθε προκατάληψη και ιδεολόγημα. Ο άνθρωπος της Εκκλησίας ζει πραγματικά ελεύθερος.

Οφείλουμε όλοι να αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο το κομμάτι που λέγεται Πολιτισμός. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις  αποδεικνύεται ότι,  μέσα από την δυναμική της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας, η Εκκλησία μας προσφέρει διαχρονικά Παιδεία και Πολιτισμό.

Συγχαίρω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τον κ. Δήμαρχο Λοκρών και όλους τους συντελεστές της Εκδηλώσεως,  διότι η υπέροχη βραδιά που ζήσαμε απόψε είναι αποτέλεσμα αγάπης, ενότητος και συνεργασίας».

Με αυτά τα λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Συμεών αποφώνησε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου την ιδιαίτερα επιτυχημένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Δήμου Αταλάντης, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Μεγαλοπρεπή και καλλιμάρμαρο Καθεδρικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.

«Τα Χριστούγεννα αντηχούν στην Εκκλησία», με αυτόν τον τίτλο το Δημοτικό ωδείο Αταλάντης χάρισε στους κατοίκους της Πρωτευούσης των Λοκρών, το χαρμόσυνο  μήνυμα της Γεννήσεως του Χριστού, μέσα από επίκαιρους Βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα του Αγίου δωδεκαημέρου και μέσα από αφηγήσεις Χριστουγεννιάτικων κειμένων της μεγάλης Ελληνικής Λογοτεχνίας.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδηλώσεως είχε ο Πρωτοψάλτης και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο οποίος Διηύθυνε με δεξιοτεχνία και αρτιότητα τα μέλη της  Βυζαντινής - Παραδοσιακής χορωδίας,  καθώς και τα μέλη του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης « Χορωδία Αταλάντης».

Το παρών στην όμορφη αυτή εκδήλωσε έδωσαν εκτός από τους πιστούς κατοίκους της Ενορίας και της πόλεως, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. κ. Θέμης Χειμάρας και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αταλάντης και Ιεροκήρυξ Λοκρών Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δημήτριος Ζελιαναίος, καθώς και οι Ιερείς της πόλεως και της ευρυτέρας περιοχής.

Ο Δήμαρχος Λοκρών καλωσόρισε ξανά,  με ειλικρινή και εγκάρδια λόγια τον Σεβασμιώτατο στην Αταλάντη, την οποία επισκέπτεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και εκ μέρους όλων του ευχήθηκε για τις Άγιες ημέρες που διανύουμε, Χρόνια Πολλά με υγεία, και  δύναμη.

Ως έκφραση σεβασμού και αγάπης ο κ. Δήμαρχος προσέφερε στον κ. Συμεών το Ιστορικό Λεύκωμα της πόλεως.

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσε έκλεισε με ανταλλαγή ευχών για μια νέα Ευτυχισμένη χρονιά.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση