Φθιώτιδα: Απαγόρευση θήρας τις ημέρες με ακραία καιρικά φαινόμενα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 07:50 Φθιώτιδα: Απαγόρευση θήρας τις ημέρες με ακραία καιρικά φαινόμενα

Κυνηγοί προσοχή το τριήμερο κατά τη διάρκεια των θυελλωδών ανέμων και των χιονοπτώσεων, για την τήρησή της…

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου που προβλέπουν, απαγόρευση της θήρας σε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών, στην περιοχή που περικλείεται στα όρια της Π.Ε. Φθιώτιδας, κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2019-2020.

Η διάταξη έχει εφαρμογή από 24 Δεκεμβρίου και μέχρι τέλους της κυνηγετικής περιόδου 2019 – 2020 και αφορά περιπτώσεις εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, που έχουν κύριο χαρακτηριστικό την χιονόπτωση μεγάλης διάρκειας και έντασης, τον παγετό, τους δυνατούς ανέμους κ.α. και καθιστούν τα είδη της άγριας πανίδας ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής, ως δικαίωμα αρχής στα πλαίσια άσκησης της θήρας.

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν.Δ. 86/69 & 996/71, του Ν. 177/75, της αριθ. 414985/29-11-85 Κ.Υ.Α. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και της αριθ. Η.Π. 37338/1807/Ε.103/01-09-2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, όμοιας.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε μέσω των Δασαρχείων Λαμίας, Αταλάντης και Σπερχειάδας, στους κυνηγετικούς συλλόγους για την ενημέρωση των μελών τους.

Η εφαρμογή και η τήρηση της απαγόρευσης ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κυνηγετικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιακών Φυλάκων θήρας, Μελών Κυνηγετικών Οργανώσεων και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο Πολίτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com