Χιονιάς: Που χρειάζονται αλυσίδες - Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 11:52 Χιονιάς: Που χρειάζονται αλυσίδες - Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Τη νύχτα δόθηκε μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί, τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Τα ξημερώματα και μέχρι τις 9:00΄ το πρωί τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο τμήμα από Μαρτίνο μέχρι και Υλίκη (δείτε εδώ)

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο δρόμο προς Δομοκό, προς Μπράλο και προς Καρπενήσι, τη νύχτα όμως υπήρξαν κατά διαστήματα σφοδρές χιονοπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν από τα μηχανήματα της Π.Ε. Φθιώτιδας που ήταν σε ετοιμότητα.

Ωστόσο όλοι παραμένουν σε επιφυλακή αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν περισσότερο από το βράδυ της Κυριακής και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας.

Η απαγόρευση

Απαγορεύτηκε από την Τροχαία η κίνηση των φορτηγών στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, από τον κόμβο Σχηματαρίου, στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω χιονόπτωσης, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από το 5ο χιλιόμετρο, στη Μάνδρα, στο ρεύμα προς Θήβα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων, ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, ύστερα από σχετικές Αποφάσεις των υφισταμένων Διευθύνσεων Αστυνομίας, σήμερα (29-12-2019), στα κάτωθι σημεία του οδικού δικτύου:

Φθιώτιδα :

 Στην Εθνική Οδό Λαμίας-Θεσσαλονίκης (Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ), από 121,000 χ/θ (κόμβος Μαρτίνου) έως 134,000 χ/θ (μετωπικά διόδια Τραγάνας), όπου υφίσταται η απαγόρευση όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Βοιωτία:

 Στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας (Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ), από 93,000 χ/θ (μετωπικά διόδια Θηβών) έως 121,250 χ/θ (κόμβος Μαρτίνου), όπου υφίσταται η απαγόρευση όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 Επιπλέον η κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice.gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα - διακοπές κυκλοφορίας - χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας

Που χρειάζονται αλυσίδες:

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική στα παρακάτω σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου:

Δ.Α.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

· Ε. Ο. Θερμοπυλών - Άμφισσας, από 23η Χ/Θ έως 47η Χ/Θ.

· Επ. Ο. Λευκάδας –Γαρδικίου

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

· Επ. Ο. Καρπενησίου – Λαμίας, θέση ‘’Ράχη Τυμφρηστού’’.

· Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς, θέση ‘’Βράχος.

· Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλου –Δομνίστας.

· Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ.

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ

· Επ. Ο. Άνω Πολύδροσου – Χ/Κ

· Επ. Ο. Επταλόφου – Χ/Κ

· Επ. Ο. Πυράς – Καστριώτισσας

· Επ. Ο. Καλοσκοπής - Στρόμνης

· Επ. Ο. Πενταγιών – Αρτοτίνας

· Επ. Ο. Συκίας - Αθανασίου Διάκου

· Επ. Ο. Γραβιάς - Βάργιανης

Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

· Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από 45ο – 30ο χλμ, όρια με Γ.Α.ΔΑ.

· Επ. Ο. Αράχωβας – Επταλόφου, ΑΠΌ 4ο – 16ο χλμ, έως Χ/Κ Παρνασσού.

· Επ. Ο. Λιβαδειάς – Άμφισσας, από 28 έως 33 χ/θ.

· Ορεινό Επ. Δίκτυο Ν. Βοιωτίας.

Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ

· Επ. Ο. Μετόχι- Βιτάλων

· Επ. Ο. Κοκκινομηλιάς-Κερασιάς.

· Επ. Ο. Σέτας- Γυμνού.

· Επ. Ο. Στενής – Στροπώνων.

· Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16ο – 47ο χλμ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση