Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό 20χρονου στα Δερβενοχώρια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 16:34 Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό 20χρονου στα Δερβενοχώρια

Ερπυστριοφόρο της 1ης ΕΜΑΚ μαζί με Πυροσβέστες από τα Οινόφυτα και την 7η ΕΜΑΚ επιχειρούν για να φτάσουν στο εγκλωβισμένο από τα χιόνια όχημα…

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Δερβενοχωρίων στη Βοωτία για τον απεγκλωβισμό 20χρονου οδηγού που έχει κολλήσει στα χιόνια.

Ο νεαρός επικοινώνησε με το νούμερο έκτακτης ανάγκης, αναφέροντας ότι το όχημά του κόλλησε 4 χιλιόμετρα πάνω από τα Σκούρτα στη θέση «Τσιγκουράτι», περίπου στις 12 το μεσημέρι ενώ ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του. Προσπάθησε μάλιστα να βρει τρόπο να απεγκλωβιστεί, ωστόσο το χιόνι πλέον στο σημείο είναι υπερβολικά πολύ και ειδοποίησε όσο είναι ακόμη μέρα με το κινητό του.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από την ΠΥ Οινοφύτων με επικεφαλής τον Διοικητή της Πυρονόμο Γιαννόπουλο και της 7ης ΕΜΑΚ όμως ακόμη και τα 4Χ4 αδυνατούν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Έτσι ειδοποιήθηκε το ερπυστριοφόρο όχημα της 1η ΕΜΑΚ που ελπίζουν ότι θα μπορέσει να προσεγγίσει το εγκλωβισμένο άτομο.  

Επίσης στο σημείο βρίσκεται τόσο ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός, αλλά και ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Σίμος Αποστόλου.

Σημειώνουμε νωρίτερα το μεσημέρι επενέβησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο 10 άτομων, λόγω ακινητοποίησης των ΕΙΧ οχημάτων τους, στην Επαρ. Οδό Οινόης – Μαγούλας στην Τ.Κ. Στεφάνης Βοιωτίας, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.